Hírek

2015.08.11. 15:50

Ellopták Ikervárt – de csak Rum felől

Ikervár – A közútkezelő általános, lakott területet jelző táblával pótolta az Ikervárt jelző feliratot, miután nyoma veszett a táblának. Szeptemberre kikerül az új.

Bakos Ágnes

Ritkán használt, de szabályos „lakott terület következik" tábla jelzi Ikervár település kezdetét Rum felől. A vaol.hu oldalon feltett kvízkérdésre, a közösségi portálon válaszolva, a legtöbben kitalálták, hogy Ikervár a település, amit az általános tábla jelez, de bőven kapott voksot Söpte és Csepreg is. Sőt, volt, aki szerint „némely napokon" a Rum tábla helyett is ilyen van felállítva. Tippeltek még online olvasóink „Humbákfalvára" és arra is, hogy a „világvégét" jelzi a tábla. Fehér Ferencet, Ikervár polgármesterét meglepte az információ, nem tudta ugyanis, hogy eltűnt a tábla. Aztán, elmondása szerint gyorsan meggyőződött róla személyesen, hogy a Rum felől a Kossuth utcába érkezőket bizony az ideiglenes tábla fogadja Ikerváron.

Augusztus 1-jén vette észre az erre járó útellenőr, hogy eltűnt az Ikervár település kezdetét jelző tábla – tájékoztatott Marczin Bence, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. Lopásra gyanakodnak, ugyanis nem volt a közelben sem a tábla és balesetre utaló jelek sem. A közútkezelő, ahogy azt ilyenkor kell, feljelentést tett a rendőrségen, miközben kitették az ideiglenes piktogramos táblát.

Az új Ikervár feliratot már megrendelte a közútkezelő területileg illetékes vasvári mérnöksége. Az új, végleges tábla még augusztusban a helyére kerülhet.

A „lakott terület következik" piktogram nagyon ritkán használt tábla, így, aki fotózkodna vele Ikervárnál, az még megteheti szeptemberig. Aki pedig tudja, hol van és mire kellett az ellopott Ikervár tábla, az jelezze.

Persze az is lehet, hogy országos akcióról van szó, és valaki gyűjti az „I" betűvel kezdődő településnév-táblákat, ugyanis Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tavasszal történt hasonló eset. Akkor Ilk településnél kellett ideiglenesen a ritkán használt településjelző táblával jelezni a falu határát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!