Hírek

2014.02.10. 11:39

Forgalomkorlátozás a belvíz miatt (frissítve)

A megyében közlekedőknek a belvíz miatt forgalomkorlátozásra kell számítaniuk!

12:00 A félpályás útlezárást  11 órakor a 8708-as számú út 7+050 – 10+446 kilométerszelvény közötti szakaszán, Pinkamindszent és az országhatár között feloldották, azonban a megyében közlekedőknek továbbra is teljes útlezárásra kell számítaniuk a 7445-ös számú út 0+300 – 3+500 kilométerszelvény közötti szakaszán, Molnaszecsőd és Döröske között.

10:54 Áradás miatt tegnap délelőtt fél tízkor lezárták a Pinkamindszent-országhatár közötti 8708-as mellékutat. Hajnaltól félpályán megindulhatott a forgalom.

A közútkezelő tájékoztatása szerint továbbra is teljes útzár van azonban a 7445-ös mellékúton, Molnaszecsőd és Döröske között.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság adatai alapján az éjszaka folyamán 381 cm-es vízállással, elsőfokú árvízvédelmi készültségi szint mellett tetőzött a Rába Körmendnél, és megindult a lassú apadás, viszont jelenleg is árad a folyó a sárvári szakaszon, és ebben a térségben is völgyi elöntésekre kell számítani.

Kedd, 08:30 A Vas megyében közlekedőknek félpályás útlezárásra kell számítaniuk a 8708-as számú út 7+050 – 10+446 kilométerszelvény közötti szakaszán, Pinkamindszent és az országhatár között, valamint továbbra is teljes útlezárás van érvényben a 7445-ös számú út 0+300 – 3+500 kilométerszelvény közötti szakaszán, Molnaszecsőd és Döröske között.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy az időjárási és útviszonyoknak megfelelően, fokozott odafigyeléssel közlekedjenek!

20:25 - Hétfő délutánra várták a Rába tetőzését Körmendnél, azonban a legfrissebb adatok szerint továbbra is lassan emelkedik a folyó vízszintje.

A folyó vízszintjének emelkedése miatt két mellékutat lezártak a forgalom elől. Áradás miatt teljes útzár van a következő útszakaszokon:

Pinkamindszent – országhatár

Molnaszecsőd – Döröske

A mért adatok alapján a Rába vízszintje Körmendnél este nyolc órakor 372 cm-en állt, a folyó körmendi szakaszán továbbra is elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben - áll a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatásában.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

18:30 - Szintén belvíz miatt a 7445-ös jelű alsóbbrendű út Molnaszecsőd és Döröske közötti szakaszát is le kellett zárni 18.20-tól. A két lezárás mintegy 6,5 kilométernyi utat érint.

12: 36 - A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Rába körmendi szakaszán, az intenzív vízszintemelkedés miatt, délutánra várják a tetőzést.

Az utóbbi napok enyhe időjárása miatt erős hóolvadás indult meg a Rába vízgyűjtő területein, melyet a szombati eső még intenzívebbé tett. Vasárnap további csapadék érkezett a vízgyűjtőkre, és emelkedni kezdett a folyó vízszintje. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság reggel hat órakor elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Rába körmendi szakaszán. Szentgotthárdnál ma hajnalban tetőzött a folyó 250 cm-rel, és jelenleg intenzíven apad. Az árhullám levonulása miatt Csörötnek és Körmend térségében völgyi elöntésekre kell készülni.

Körmenden másod- és harmadfokú árvízvédelmi készültségi szint közötti, 380 cm +-20 cm-es tetőző vízállásra számítanak a szakemberek, ma, a kora délutáni órákban.

Sárváron jóval fokozat alatt, 140 cm +-20 cm-en kedd éjszakára várják a tetőzést. A meteorológiai előrejelzések szerint éjszakától újabb csapadékzóna éri el térségünket, és kedden napközben 10-15 mm újabb eső valószínű. A várható csapadék következtében a kisebb vízfolyásokon újabb vízszint emelkedésekre számítunk.

A Magyar Közút Nonprofit ZRt. Vas megyei Igazgatósága a Pinka patak vízszintemelkedése miatt teljes szélességében lezárta a 8708 számú mellékutat, a Pinkamindszent és az országhatár közötti útszakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!