Hírek

2013.05.27. 15:23

Petíciót írtak: elutasítják az erőművet

Eddig közel kétszáz lakó írta alá a A Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör petícióját, amelyben tiltakoznak a városrészükre tervezett biomassza erőmű ellen.

Amint az egyesület elnökét, Hegedűs Évát tájékoztatták arról, hogy a szombathelyi közgyűlés május 30-án tárgyalja a városrészükre tervezett erőmű ügyét, azonnal reagált: az előterjesztésben szereplő határozati javaslat ellen nyilvánosan tiltakozunk.

A Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör tiltakozik a közgyűlési napirendre kerülő, városrészükre tervezett biomassza erőmű ellen; aláírást gyűjtenek. Hegedüs Éva, a polgári kör elnöke tájékoztat arról, hogy tiltakoznak a május 30-i közgyűlési előterjesztésben szereplő határozati javaslat ellen.

Petíciójukat eddig közel kétszáz lakó írta alá, bizonyítva, hogy Szombathely, így Szentkirály városrész lakossága is, kiáll az erőmű elutasítása mellett. A polgári kör a levelét és az aláírásgyűjtő íveket eljuttatja dr. Puskás Tivadarnak, Szombathely polgármesterének, a Városfejlesztési, Üzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottságnak, és a Pénzügyi, Gazdasági és Jogi Bizottságnak is. A tiltakozók egy közgyűlési határozatra hivatkoznak, amely kiemelte: csak a lakosság véleményének ismeretében döntenek véglegesen arról, hogy támogatják-e a biomassza erőmű létesítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!