Hírek

2013.03.11. 11:14

Embercsempészeket és az illegális migránsokat fogtak Vasban

Körmend - Illegális török bevándorlókat és szerb embercsempészeket fogott el a körmendi rendőrség.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A magyar-osztrák határszakasz közelében, Pinkamindszent térségében vontak ellenőrzés alá a Körmendi Rendőrkapitányság járőrei egy szerb férfi által vezetett személygépkocsit és annak utasait vasárnap délután. A járműben utazó három török személy a magyarországi tartózkodását nem tudta hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállították őket a Körmendi Rendőrkapitányságra. Nem sokkal ezt követően, Gasztony térségében intézkedtek a járőrök további két szerb állampolgárral szemben is, mivel információ merült fel arra, hogy részt vettek a bűncselekmény elkövetésében - tájékoztatott a as Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az akció során a rendőrök lefoglalták a járművekben talált és a bűncselekmény elkövetéshez használt tárgyi eszközöket. A kihallgatásokat követően felmerült a gyanú, hogy a három szerb férfi közül egyikük további tíz esetben működött közre embercsempészés elkövetésében. A szerb gyanúsítottakkal szemben, őrizetbe vételük mellett, embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, az illegális migránsokkal szemben idegenrendészeti eljárást indított a Körmendi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!