Hírek

2013.05.31. 16:30

Emlékek között

A Városformálók filmnapjával nyílt meg pénteken az Éhen Gyula Emlékév. 160 éve született.

Benkő Sándor

Éhen Gyula szellemi örökségéhez kapcsolódó filmek bemutatójával vette kezdetét az Éhen Gyula Emlékév pénteken, mely a Városformálók filmnapja nevet kapta. A 160 éve született polgármester nagysága előtt hajtanak főt a szervezők, többek között az Éhen Gyula Kör, amely szintén jubileumot ünnepel: 25 éve alapították. A kör elnöke  Kozma Gábor elmondta, büszke arra, és egyben köszöni a város támogatását, hogy   minden időben tudtak létezni.

 

Kozma Gábor, a kör elnöke sztorizik a filmbemutatón. Jobbról a második Lazáry Viktor alpolgármester  (Fotó: Benkő Sándor)



Lazáry Viktor alpolgármester Éhen Gyuláról nemcsak mint városreformerről beszélt, hanem mint egy széles látókörű egyénről, aki jóval meghaladta kora gondolkodását, szemléletmódját, s hangsúlyozta:  a cél, hogy minél többen megismerjék a volt polgármestert, örökségét. A filmnapon volt a Határvidék c. film városi premierje, valamint megtekinthető volt a Nyitány, a Sárga, piros, kék, valamint a Remeteidő alkotás is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!