Hírek

2017.08.13. 18:20

Erdélyi Rolikának gyűjtöttek a Joskar-Ola Napokon

SZOMBATHELY - A családokat szólította meg és jótékonyságból jelesre vizsgázott a 19. Joskar-Ola Napok: a lakótelepen élő Erdélyi Rolika rehabilitációjához járultak hozzá.

Tóth Kata

A tűzoltók egy bemutató erejéig vettek részt a 19. Joskar-Ola Napok első délelőttjén - kiégett autó műszaki mentését szemléltették -, aztán mentek tovább, még volt feladatuk a viharkárok felszámolásán. A gyerekek aszfaltrajzversenyre nevezhettek, sokan a színpad mögött az old timer és motoros találkozó tuningos résztvevői körül bámészkodtak, a nagyszínpadtól jobbra pedig kilenc kondérban rotyogott a gulyás. Szombat reggeltől vasárnap estig programok hada várta a Joskar-Ola-lakótelepen élőket.

 

Szombathely legelső tuningos találkozóját tartották: harminc nevezővel, hangnyomásméréssel, optikai és műszaki tuningversennyel - csak úgy bőgtek a motorok, és villantak a látványos, sportos karosszériák. Ugyancsak megszokott eleme a rendezvénynek az autós felvonulás, idén a motorosok és a tuningautósok is csatlakoztak a jó fél-órás városkörhöz. A tudását és a fűszereket kellett hoznia annak a kilenc csapatnak, amelyik a bográcsgulyás-főzőversenyen mérette meg magát. A hozzávalókat - a húst, a zöldségeket, de még a tűzifát és az evőeszközöket is - az alapítvány adta egy szponzor segítségével. Kunhegyesi Tibor babérkoszorús kutyakiképző mester vezényletével zajlott a hagyományos kutyaszépségverseny. Kora délutántól estig két színpadon country- és rockzenekarok hangolták az egyre nagyobb számú közönséget. A szombat esti fő produkció, a Mokka Tribute Band nagykoncertje ezreket vonzott és meglepetést tartogatott: a színpadra hívták dobos segítségnek Erdélyi Rolikát, azt a lakótelepen élő kisfiút, akinek rehabilitációját a rendezvényt szervező alapítvány is támogatja. Rolika édesanyja, Erdélyiné Szabó Andrea meghatódva mondott köszönetet minden felajánlásért, amelyek nélkül kisfiuk fejlesztését nem tudnák finanszírozni.

Öttől 14 éves korú gyerekeknek volt nagyszerű erőpróba vasárnap a Hobbisták szervezte ügyességi és erőnléti feladatok sora, átmozgatták a gyerekeket, és mindenki kapott ajándékot. Komplett, 22 állomásos pályát kellett 15 percen belül belül teljesítenie a több mint száz indulónak. Fel-/lemászópályákat, függőfolyosón csúszást, egyensúlyfejlesztő gyakorlatokat, mászóhálót és -falat is le kellett küzdeniük. Ezenkívül rollerezést, függeszkedést, csőkúszást, medicinlabda-pakolást, rákjárást, négyütemű fekvőtámaszokat és dupla szalmabálán való átjutást is. Az Arizona nagyzenekar délutáni színpadra lépése után a retrókoncertek - az Abba-feeling, majd Csepregi Éva - voltak a vasárnap fő attrakciói; közben a DJ-k sem tétlenkedtek a kisebb színpadon. A vidámparkban ötven méter magas körhinta, a színpadok közötti füves területen étel, ital, kézműves portékák hívogatták mindkét napon a családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!