Hírek

2016.09.27. 09:37

Exkluzív - Állatkínzással vádolták, ma reggelre felakasztotta magát az egyházasrádóci férfi (frissítve)

Felakasztotta magát és meghalt egy egyházasrádóci 59 éves férfi, feltehetően azért, mert állatkínzással vádolták meg. Legalábbis ezt állítja olvasónk.

Budai Dávid

Az öngyilkosság előzménye állítólag az volt, hogy a férfit vasárnap álltavédők jelentették fel, mert a kutyáját rossz körülmények között tartotta. Állítólag a rendőrök ezt követően két órára be is vitték a férfit, aki miután hazajött, sírva panaszkodott, hogy nem akar börtönbe menni, és nincs pénze a büntetésre sem. Kedd reggelre felakasztotta magát, az életét már nem tudták megmenteni.

Ezekben a percekben is egy rendőrautó áll a ház előtt, az orvos pedig tíz perccel  ezelőtt ment be a házba. Időközben megtaláltuk azt a posztot is a legnagyobb közösségi oldalon, amelyet az Állatvédők Vasi Egyesülete tett közzé az esettel kapcsolatban még vasárnap este, és amelyet kegyeleti okokból most csak részben közlünk: „Bejelentést kaptunk, miszerint Egyházasrádócon egy férfi...a sufniba zárva tart kutyát és nagyon sokszor elfelejti megetetni. A kutya éjszaka és napközben is sokat ugat, továbbá nagyon sokat sír. Aztán kaptunk egy újabb üzenetet, hogy már nem hallják se ugatni, se sírni, attól félnek már nem él. Két önkéntesünk félbehagyta a menhelyi munkálatokat, és elindult megnézni a kutyust. Hiába kopogtattak, kiabáltak, nem sikerült a tulajdonossal beszélni, pedig minden jel arra utalt, illetve a szomszédok is azt mondták, otthon van...Ekkor kértük a rendőrség segítségét, 10 percen belül a járőr a helyszínre érkezett, de sajnos neki sem nyitott ajtót a tulajdonos, viszont a kutyust sikerült megnézni,szerencsére még életben van, ezenkívül nincs is nagyon rossz állapotban. Viszont a tartási körülmények borzalmasak, egy fészerszerű tákolmányban van, kb. 1,5 méteres láncon, ami fel van tekeredve, így 60 cm hosszú lánca van, tehát szinte mozogni is alig tud. Víz nem volt előtte, egy pokróca volt, amin feküdt és azon végezte el a dolgát, mivel nem tud arrébb menni és körülötte rengeteg szemét. A háza pedig egy zöld műanyaghordó. Önkénteseink megetették, megitatták, chipet olvastak és chipes. Az ügyet nem hagyjuk annyiban, holnap megpróbálunk a tulajdonossal kapcsolatba lépni, és lemondatni a kutyáról, amennyiben nem sikerül, a jegyző segítségét kérjük..."

Fotó: Szendi Péter

Azt természetesen nem lehet tudni, hogy a férfi miért vetett önkezével véget a férfi az életének, de olvasónk szerint nagyon megviselte az elhunytat az eset, tény, hogy nagyon sok rendkívül rosszindulatú komment érkezett a bejegyzésre, amelyek közül jó pár, a történtek ismeretében egészen szomorú színezetet kap.

Sikerült elérnünk az Állatvédők Vasi Egyesületének képviselőit, akik a hírt tőlünk hallották először. Természetesen megdöbbentek, és sajnálatukat fejezték ki, de mint mondták, nem tudják, mi történhetett, ők csupán a kutyát szerették volna elvinni, ám erre már nem volt módjuk, mivel azt megölte egykori tulajdonosa.

Beszéltünk az öngyilkosságot elkövető férfi szomszédjával is, aki szintén tőlünk hallotta először, mi történt. Mint elmondta, hétfőn este fél hétkor még látta az állatvédőket és a rendőröket a háznál, de hogy bevitték volna a rendőrök a férfit, arról nem tud. Azt sem sejti ki jelenthette fel, viszont szerinte nem az állatkínzás miatti események miatt szánta rá magát a férfi a végzetes tettre, szerinte ennél valami mélyebb dolognak kellett lennie, amit azonban senki sem láthatott előre. Azt tudja, hogy a férfit nagyon megviselte a másfél-két évvel ezelőtti válása, de hogy közrejátszhatott-e ez az öngyilkosságban, nem lehet tudni.

Friss: Találkoztunk azzal a házaspárral is, akik hétfőn este fél tízkor – állításuk szerint utoljára – beszéltek a férfival. Elmondásukból kiderül, a férfi tervezhette az öngyilkosságot. Az elhunyt beszámolója szerint a rendőrök hétfőn este bilincsben vitték el otthonról, és a Körmendi Rendőrkapitányságra kísérték. Két órán keresztül benntartották, majd elengedték azzal, hogy másnap reggel ismét meg kell jelennie. Amikor elhagyta a rendőrség épületét, az állatvédők állítólag kint várták és megfenyegették, mire ő visszament szólni a rendőröknek, hogy kísérjék haza, mert fél. A rendőrök azonban azt mondták, ha valóban megverik, akkor tegyen feljelentést. Végül valahogyan hazajutott Rádócra. Ott találkozott vele a házaspár is, akik elmesélték, ismerősük nagyon el volt keseredve, többször elmondta, nem bírná ki a börtönt, a rendőrök ugyanis állítólag ezzel ijesztettek rá. Amikor kérlelték, mondja el pontosan, hogy mi történt, csak annyit mondott: majd az újságban elolvassátok! - Akkor nem értettük mire céloz, de ma reggelre minden világos lett – mondták elcsukló hangon.

Az állításokkal kapcsolatban természetesen megkerestük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot és az Állatvédők Vasi Egyesületét is. A rendőrök későbbre ígértek választ, míg az állatvédők elmondták: igaz, hogy megvárták a férfit a rendőrség előtt, azonban nem fenyegették meg, csupán a kutya tetemét szerették volna elkérni, hogy Kaposváron elvégeztethessék a hatósági boncolást, ami kiderítheti a kutya halálának pontos okát. Miután ezt a kérésüket nem teljesítette, annyit mondtak: "Akkor majd a bíróságon találkozunk."

(Cikkünket folyamatosan frissítjük)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!