Hírek

2017.01.06. 16:03

Fagyveszély: váratlan költséggel járhat - A vízórák védelmére figyelmeztet a szolgáltató

A rendkívüli hideg a vízórákat sem kíméli. A szolgáltatók arra figyelmeztetnek, hogy az elfagyás miatti költségek a fogyasztót terhelik.

Médiaközpont

Idén egyelőre csak egy bejelentés érkezett a Vasivíz Zrt. szakembereihez vízóraelfagyás miatt, de egy igazán hideg télen 200-300 ilyen probléma is adódik megyeszerte. A hétvégére jósolt kemény mínuszok miatt a szolgáltató azt kéri, hogy aki még nem gondoskodott az órája védelméről, most mindenképpen tegye meg. Az aknákat le kell fedni, szigetelni kell, ha a vízmérő a pincében van, az ablakokat zárva kell tartani. Németh Gábor, a Vasivíz Zrt. műszaki igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy azoknál az ingatlanoknál, ahol nincsen folyamatos vízhasználat - például a hétvégi házaknál, kiskerteknél -, mindenképpen szerencsés, ha a vízmérőt és a belső hálózatot víztelenítik.

Németh Gábor, a Vasivíz Zrt. műszaki igazgatója az elfagyott mérő törött üvegét mutatja a társaság szerelőműhelyében

- Nemcsak a vízmérő védelme, hanem a belső hálózat megóvása is fontos lehet. Akár épületen belül is történhetnek elfagyások. Nem árt tudni, hogy ha fagyásból következően csőtörés van a belső hálózaton, vagy a vízmérő rongálódik emiatt, akkor mind az elfolyt vizet, mind pedig a vízmérő cseréjét ki kell fizetnie a felhasználónak - fogalmazott a műszaki igazgató.

A szolgáltatók azt tanácsolják, hogy rendszeresen ellenőrizzük a vízmérőn lévő fekete szárnykereket is. Ha ez forog, pedig nem használjuk tudatosan a vizet, az belső csőtörésre utal. A Vasivíz napi 24 órában várja a bejelentéseket az ingyenesen hívható 06-80/201-232-es zöld számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!