Hírek

2012.07.29. 14:11

Falunap Káldon (fotókkal)

Káld - Az idei káldi falunap jól sikerült - számol be róla Dominekné Bándoli Bernadett, a rendezvény főszervezője.

Vas Népe

Szombaton tartották meg az idei hagyományos falunapot Káldon. A szép időnek köszönhetően sokan ellátogattak a falunapra ezen a kellemes napon és remélik, mindenki jól szórakozott.

Délelőtt az iskola udvarán megrendezett tájfutó verseny várta az érdeklődőket. A jó hangulatban zajló futást Verebélyi Zsolt szervezte, ahol kicsik és nagyok élvezettel mentek végig a különböző pályákon. A lányok versenyét Nagy Viktória Virág, a fiúkét Nagy Áron és a felnőttekét Bálint Klaudia nyerte.

Majd délután a Szabadidőparkban zajlottak az események: kispályás labdarúgó bajnokság kezdődött a Toldi Klub szervezésében. A küzdelmet az Aranylábúak csapata nyerte, maga mögé utasítva a Káldi suhancok és a Kékek csapatát. A mérkőzéseket Lábos János vezette.

Délután főzőverseny indult 14 csapat részvételével. Minden csoport finom ételeket tett a zsűri elé, melynek tagjai Dr. Tóthné Zentai Éva, Borgáta polgármester asszonya és Simkó Jánosné borgátai alpolgármester voltak. Első helyezett a Káldi Tűzoltó Egyesület csapata lett, megnyerve így a díjjal járó vándorkupát.

A gyermekeket óriáscsúszda és arcfestés várta. A gyönyörű mintákat Zseli Erika festette a legkisebbekre.

Az idősebbeket Bacsáné Buránszki Judit védőnő és segítője, Csitkovicsné Hollósi Erika várta vérnyomás- és vércukorméréssel.

Majd kézműves foglalkozás következett a gyerekeknek, ahol Pörge Judit, Kálmán Gáborné és Tanai Anikó pedagógusok segédkeztek. Ezzel egyidőben kis pónilovon és szamáron is lovagolhattak a gyerekek Dénes Gábor, Piskor Sándor és Németh Zoltán jóvoltából. Miközben a kicsik Don Pedró műsorát élvezték, a nagyobbak a petanque versenyben mérték össze erejüket. A verseny levezetői Nagy Károly és Kovács Levente voltak. A győztes páros Nagyné Juhász Krisztina és Kovács Levente lett.

A falunap vendégeit finom babgulyásra hívta meg az önkormányzat, melyet Bodorné Farkas Edina és Dominek Tibor készítettek el.

Az aszfaltpályán zajló rajzversenyen sok szép alkotás született. A legszebb művet Schmidt Laura készítette. Emellett még egy megmérettetés várt az iskolásokra. Egy környezetvédelmi totót töltöttek ki a vállalkozó kedvűek, melynek témája a víz volt. A legtöbb kérdésre Nagy Elek válaszolt helyesen.

A Káldi Asszonykórus idén is megörvendeztetett bennünket műsorával, Vörös Krisztina vezetésével. Ezt Tamási Éva lovas bemutatója követte. Szakos Viktória táncával szórakoztatta a közönséget. Őt a Rocky Dilli Akrobatikus Rock&roll Klub műsora követte Koszogovics Norbert vezetésével. A rockysok minden évben vendégeink, és nagy örömünkre káldi kis táncosok is vannak a csapatban. Fergeteges műsoruk idén is nagyon tetszett mindenkinek. Az esti sztárvendég Tapolcai Musical színpad volt, akik szintén elvarázsolták slágereikkel a közönséget. Ezután a Szabadidőparkban egy csodálatos tűzijáték várta a falunapon résztvevőket. Majd az estet a Drazsé együttes bulija zárta a Toldi Klub szervezésében.

- A nap folyamán zajló számtalan verseny legjobbjainak szívből gratulálunk! Reméljük, mindenki kellemesen érezte magát ezen a szép napon! Külön köszönet Márton Dezsőnek, László Gábornak és a közmunkásoknak az egész napos segítségért! Rosta Sándornak nagyon köszönjük a kihangosításnál nyújtott segítségét. Azoknak, akik a szervezésben és lebonyolításban részt vállaltak, köszönjük áldozatos munkájukat! - írta Dominekné Bándoli Bernadett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!