Hírek

2016.02.16. 13:36

Februárban már biztosan nem élesítik a fix traffipaxokat Vas megyében sem

A megyében több helyen láthatók fix traffipaxok. Aki aggódva figyeli, hogy mikor érkezik a csekk a büntetésről, megnyugodhat. Ebben a hónapban még biztosan nem lesz élesítve a rendszer.

Budai Dávid

Utoljára éppen két hónappal ezelőtt írtunk a fix traffipaxokról, így elérkezettnek láttuk az időt, hogy ismét rákérdezzünk arra, mikor várható az élesítésük. Két okunk is volt arra, hogy azt feltételezzük, közeledik az idő. Az egyik, hogy egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy a berendezések üzemben vannak. Nem kell megijedni, egyelőre csak tesztüzemben. A másik pedig, hogy december 15-én azt írtuk, legkorábban tavasszal élesítik a rendszert.

Jó, ha tudja, éppen két hét múlva lesz március elseje. Márpedig a rendőrség korábban azt ígérte, két héttel az élesítés előtt tájékoztatják a közvéleményt, a biztonság kedvéért rákérdeztünk hát újra.

Fotók: Németh Richárd

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata úgy tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a jogszerű működtetés érdekében a rendőrség 2016 év elejétől alapos infokommunikációs vizsgálatnak veti alá a berendezéseket. A változtatható helyű traffipaxok kiegészítő funkcióinak, illetve a fix telepítésűek megfelelő adatrögzítésének, a Közlekedésbiztonsági Automatizált Feldolgozó és Információs Rendszerbe továbbított információk időbeni és térbeni helyességének ellenőrzése várhatóan több hónapot is igénybe vesz majd. A rendőrség kizárólag azt követően kezdi meg a változtatható helyű eszközök kiegészítő funkcióinak és a fix telepítésű traffipaxok éles működtetését, hogy meggyőződött az eszközök és az adatbázisok rendszerszinten összehangolt működéséről.

Ami a legfontosabb: a rendőrség hangsúlyozta, továbbra is tartja az ígéretét: „az éles üzemeltetés időpontjáról még a joghatással járó dokumentálások indulását két héttel megelőzően tájékoztatni fogja a közvéleményt.” Márpedig ez azt jelenti, hogy februárban már biztosan nem élesítik a traffipaxokat. Többször megírtuk, de most sem hagyjuk ki, Vas megyében öt helyen számíthatunk a szabálytalan autósok fix rémálmára. Sárvár külterületén a 84-s főúton, Szombathely belterületén a 86-os főúton, Vasszécseny belterületén a 87-es főúton, Káld külterületén a 84-es főúton és Kám külterületén a 87-es főúton szereltek fel fix kamerákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!