Hírek

2014.03.06. 13:10

Fegyház a szombathelyi szatírnak

Szombathely - Nem jogerősen tíz év fegyházbüntetést szabott ki a Szombathelyi Járásbíróság a szatírként elhíresült fiatal férfira.

Simon Erzsébet

Több vádpontban is bűnösnek találta a Szombathelyi Járásbíróság előtt álló M. B. E.-t dr. Farkasné dr. Diós Mária bíró. A „szombathelyi szatírként" elhíresült fiatal férfi terhére a többi között „12. életévét be nem töltött sértett sérelmére erőszakkal elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettének kísérletét" rótta. Tíz év fegyházbüntetést szabott ki rá a bíró, a közügyek gyakorlásától pedig nyolc évre tiltotta el.

A vádlott, alighogy kiszabadult a börtönből, máris elkövette azt a cselekményt, amiért leültették. Korábban a Soproni Városi Bíróság szemérem elleni erőszakért három és fél év szabadságvesztésre ítélte. E büntetéséből 2012 március 23-án kedvezménnyel szabadult. Másnap már elkövette azt a tettet, amiért lecsukták. Szombathelyen számos alkalommal kísérelt meg szemérem elleni erőszakot.

A fiatal férfi 2012. március 24-e és április 23-a között a vasi megyeszékhely különböző tömbházainak lépcsőházaiban főként gyereklányokat támadott meg nemi vágyának kielégítése céljából. Az is előfordult, hogy egy csecsemőjével sétáló kismamát hazáig követett, majd az asszony lakásába erőszakkal behatolt, ott pedig súlyosan bántalmazta a nőt.

A bíróságnak a büntetés kiszabásakor a régi Btk.-t kellett alkalmaznia, ez enyhébb büntetési tételt jelent a vádlott számára. Az új Btk. ugyanis 10-15 év szabadságvesztéssel rendeli büntetni az effajta cselekedetet.

A bíróság arról is határozott, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható, s a másodfokú ítéletig előzetes letartóztatásban marad. A verdikt ugyanis nem jogerős. Az ügyész tudomásul vette, de a vádlott és a védője elsődlegesen részben felmentésért, másodlagosan a büntetés enyhítéséért nyújtott be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!