Hírek

2017.07.31. 18:40

Fejlesztéseket mutattak be Ölbőn

ÖLBŐ - A hétvégén falunapot rendeztek a településen, ahol átadták a felújított '56-os emlékművet is. Tovább fejlődhet a falu nyertes pályázatoknak köszönhetően.

Cseszkó Tamás

Veres Gábor szobrászművész készítette azt az 1956-os emlékművet, amelyet hétvégén lepleztek le az ölbői falunapon. Az alkotás egy tanklövést imitál, fémből készült, bronz díszítéssel.

A falunapi rendezvényen számos helyi kötődésű produkcióval örvendeztették meg a vendégeket. Az ölbői asszonyok horgolásaiból is nyílt egy kiállítás, amelyre sokan voltak kíváncsiak.

A rendezvényen részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki Smideleus László polgármesterrel jelentette be a következő időszak fejlesztéseit. - 20 millió forintból épülhet meg az új ravatalozó, a költségek felét az önkormányzat saját forrásból állja, és további 10 millió forintot biztosít egy nyertes pályázat. A Területi Operatív Programban (TOP) is szép sikert ért el Ölbő, Szelestével és Pósfával konzorciumban összesen 85 millió forintot nyertek az orvosi rendelő felújítására. Ebből 25 millió forint jut a falunak, a kivitelezőket keresik még, a beruházásnak jövő augusztusban kell elkészülnie.

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Veres Gábor szobrászművész és Smideleus László polgármester áll a frissen átadott ölbői ’56-os emlékmű előtt Fotó: Ohr Tibor

Ágh Péter elmondta, országgyűlési képviselőként fontosnak tartja, hogy a körzetébe tartozó települések folyamatosan fejlődjenek.
- Polgármester úrral ennek érdekében kötöttünk szövetséget, és öröm látni, hogy az ölbőiek is folyamatosan léphetnek egyet-egyet előre - húzta alá a képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!