Hírek

2009.03.06. 03:29

Felesleges közlekedési táblákért biciklit nyert

<b>Szombathely</b> - Ádám László nyerte meg a Szereljük le együtt! akciónkban kisorsolt kerékpárt. A boldog nyertes Szombathelyen él feleségével és három gyerme-kével.

Varga Nóra

- Megszólítottnak éreztem magamat a Pannon Lapok Társasága Szereljük le együtt! akciójának kapcsán - kezdi a beszélgetést Ádám László. - Ugyanis tavaly kétszer megbüntettek gyorshajtásért, először harmincezer, másodszor negyvenezer forintra. Azt hozzá kell tennem, hogy egyszer sem Vas megyében futottam bele a traffipaxba. Mindkét esetben úgy érzem, hogy feleslegesen kitett sebességkorlátozásnál mérték be a sebességemet a rendőrök. A mai világban mindenhova sietni kell, gyorsan oda kell érni a találkozókra. Egyszer lemértem, ha a saját tempómban közlekedek, akkor két óra húsz perc alatt érek a fővárosba, ha minden sebességkorlátozást betartok, több mint egy órával nő meg a menetidő.

Ádám László, az egyik hazai vezető húsipari cég területi vezetője, ezért rengeteget autózik a Dunántúlon és Budapesten. Nem ritka, hogy hatezer kilométert vezet egy hónapban. Rengeteg feleslegesen kihelyezett vagy kint felejtett közúti jelzőtáblával találkozik nap mint nap. Azért vett részt lapunk akciójában, hogy megossza tapasztalatait a közlekedőkkel, s ezzel segítsen nekik. Ádám László több kategóriát állított fel, az elsőbe azokat a táblákat sorolja, amelyek teljesen megtévesztik a közlekedőket (egymásnak ellentmondó táblák egy szakaszon). A második csoportba azok tartoznak, ahol látszólag indokolatlanul helyeznek ki az illetékesek sebességkorlátozó táblákat. Végül pedig az útépítéseknél, építkezéseknél kint hagyott táblákat említette. Úgy véli, ebben az esetben a jogszabályi háttér rossz, mert amíg nem készül el egy útszakasz, és balesetveszélyt rejt, addig a kivitelezőknek nem szabadna a munkát hetekre, hónapokra abbahagyniuk. Ha pedig végeztek, akkor szedjék be a táblákat.

- Hét-nyolc, indokolatlanul kihelyezett táblát fotóztam le, s küldtem be a meg-adott e-mail címre - emeli ki Ádám László. - Más megyékben is számtalan felesleges jelzést láttam. A nagyobb városokban tapasztalható táblaerdő bosszant, véleményem szerint a sok tábla és információ megosztja a figyelmet, bár tudom, kell a szabályozás.

A boldog nyertes feleségével és három gyermekével Szombathelyen él. Nagyon örül a kerékpárnak, éppen vásárolni akart magának egyet. Nagy biciklitúrákat tervez tavaszra. Lászlóhoz közel áll a sport, a megyei első osztályban focizik, a toronyi csapat kapusa. Emellett kocog és tekézik. Ádám László szinte sohasem vesz részt nyereményjátékon, de a táblavadász akciót szenzációsnak tartja, ezért nevezett be rá. Reméli, lesz a jövőben is folytatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!