Hírek

2014.07.15. 12:55

Felújítják a vépi művelődési házat

Vép - "Bundát " kap a múlt század hatvanas éveiben épített kultúrház. A beruházás egy százmillió forintos városi épületenergetikai korszerűsítés része.

Simon Erzsébet

Hőszigetelik a város művelődési otthonának épületét. A homlokzati munkák elkezdődtek, a házon belüli fűtéskorszerűsítés, a radiátorok egyedi szabályozása, a kazáncsere a következő hetek teendője lesz. A beruházás egy százmillió forintos épületenergetikai felújítás része – tudtuk meg Kovács Péter polgármestertől. A városházán már megtörtént a nyílászárók cseréje, a falakat és födémet majd ezután szigetelik. A harmadik épület az általános iskola, ahol ugyancsak kazáncsere, radiátorszabályozás a program. A művelődési ház a hőszigetelést követően modern, színes vakolatköntöst kap, a jelenlegi szocreál stílusú látképet tájba illő panoráma váltja fel.

Kovács Péter polgármester és Iszakné Koszorús Judit, a művelődési ház igazgatója (jobbról) szemléli a munkálatokat.

Fotó: Simon Erzsébet

– Hamarosan szembesülhetnek a városlakók a megszépült épülettel – hallottuk a helyszínen a polgármestertől, aki Iszakné Koszorús Judit kultúrház-igazgatóval szemrevételezte a munkálatokat. Az uniós támogatású felújításhoz az önkormányzatnak 15 százalékos önrészt kellett állnia, ám a városvezetők remélik, ezt a költséget is megspórolhatják egy újabb sikeres pályázattal. Kovács Péter elmondta: a képviselőtestület legutóbb úgy döntött, hogy hétmillió forint saját forrásból felújítják a művelődési ház hátsó bejáratát és a teraszt, amelyet be is fednek. S ha már lesz teteje, úgy gondolták a képviselők, akkor nyári szabadtéri mozizásra is alkalmassá teszik, azaz kialakítanak egy vetítési felületet. De mindez még semmi: a teraszburkolatba szabadtéri sakktáblát terveztek, mert jól működő sakkszakköre is van a művelődési háznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!