Hírek

2014.01.15. 14:10

Fenyegetik a családot: megölt kutyák, petárdával dobált gyerekek

Ismét inzultáltak egy családot a faluban. Állítólag megfenyegették őket, megmérgezték a kutyájukat, legutóbb pedig a gyerekek mellé dobáltak petárdákat.

Farkas Eszter

Korábban már beszámoltunk arról, hogy inzultáltak egy családot Bögötön. Az eset pár hónapja történt, akkor életveszélyesen megfenyegettek egy cigány családot. A család ezt követően elköltözött a faluból. A napokban egy erre az esetre hasonlító, segítségkérő levelet kaptunk egy szintén Bögötön élő családtól. Tóth Tamás és családja 10 éve él a faluban, és a férfi két éve házasodott újra. Felesége leánykori neve Bogdán Mónika. A fél cigány család hét gyereket nevel. Az apa egy éve Ausztriában dolgozik, havonta tud csak hazajárni.

– A problémánk akkor kezdődött igazán, amikor megtudták a leánykori nevemet, és azóta folyik az üldöztetés, és egyre súlyosabb a helyzet – kezdte történetüket Tóth Tamásné, Mónika, az anya.

– A rendőrség pedig nem segít. Négy hónappal ezelőtt egy férfi megfenyegetett, hogy meggyilkol a gyerekeimmel együtt, elmetszi a nyakamat, a gyerekeket meg felköti és felgyújtja a házat. Felszólított, hogy takarodjunk a faluból. Történt mindez úgy, hogy a másfél éves kislányom a kezemben volt, a két nagyobbik fiam ugrott elém megvédeni. A történethez hozzátartozik, hogy a fenyegetőt egy, a faluban lakó sárvári rendőrnő bujtotta fel ellenünk. Az egész utca hallotta a kiabálást, a férfi úgy csapta be a kapunkat, hogy néhány tégla leesett, tanúink is vannak. Ezt követően több alkalommal is kiabált még az utcáról, fenyegetve. A sárvári rendőrök átadták az ügyet Vasvárnak, mondván, ne mondják, hogy ott vizsgálják ki, ahol az érintett rendőrnő dolgozik. Mondanom sem kell talán, hogy az ügyet lezárták, s nem lett belőle semmi, nem vették figyelembe azt, amit elmondtunk, sem a tanúnkat. Nemrég kaptuk a rendőrségi értesítést, hogy felfüggesztik az eljárást, mert nem történt bűncselekmény, ezek szerint ebben az országban akinek rendőr rokona van, vagy épp rendőr bármit meg tehet? – kérdezi az asszony.

– Már négy kutyámat mérgezték meg, valaki folyamatosan rongálja a kerítésünket, lopják a fánkat és a szerszámainkat. Nemrég megint támadás érte a családom, két gyerekem mellé petárdákat dobáltak – tette hozzá Mónika.

A történtekkel kapcsolatban megkerestük a falu polgármesterét is. Farkas László érdeklődésünkre elmondta: nem tudna rájuk rosszat mondani, úgy tudja egy rendes családról van szó. Bár a petárdás esetről még nem hallott, de a falopások és kutyamérgezések már eljutottak a fülébe – bár ez nem önkormányzati ügy, hivatalos panasszal a polgármester szerint nem élt a család.

A család panaszával megkerestük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot is. Bár hivatalos tájékoztatást nem kaptunk az üggyel kapcsolatban, úgy tudjuk belső vizsgálat folyik, és nyomoznak is az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!