Hírek

2015.09.03. 17:08

Fertőzésveszélyre hivatkozva szállították le a menekülteket Győrnél - Budapestről Szombathelyre: így látta a helyzetet olvasónk

Győrben leszállították a vonatról a menekülteket, a rendőrök az utasok biztonságára hivatkoztak. Állítólag most is áll a menekültekkel félreállított vonat Bicskén.

Budai Dávid

Fotó: Budai Dávid

Ezúttal hetven percet késett a 14.10 -kor a Keleti pályaudvarról induló Alpokalja - Kékfrankos IC, így 17 óra helyett, pár perccel negyed hét előtt ért be a vonat. A MÁV honlapján műszaki okokra hivatkozott, pedig a 11.10-es IC-nél, ahogyan mi is megírtuk még a hatósági ellenőrzés volt az ok. Természetesen most is. Egy, a vonattal érkező utas elmondta a menekülteket a legutolsó kocsiban csúfolták össze, majd Győrben a készenléti rendőrök az utasok biztonságára és a fertőzésveszélyre hivatkozva leszállították őket. Ő úgy tudja, a menekültek miután megtudták, hogy a 11.10-es IC-t Bicskén megállították nem voltak hajlandóak felszállni, a 13.10-es Sopronba tartó vonatra, A szombathelyi IC-re azonban felszálltak abban a hiszemben, hogy el tudják hagyni az országot. Egy nemrég a Facebook-on megjelent poszt szerint: „Bicskén órák óta áll a vonat, benne a menekültek, akik tiltakozásul nem fogadnak el ételt-italt, szemben velük a rendőrség.”

Olvassa el kapcsolódó cikkeinket is:

Rázárták a vonatajtókat a menekültekre Bicskén  - olvasónk tapasztalatai a Budapest - Szombathely járatról

„Bicskén a vonatot feloszlatták” - Több mint egy órás késés a Szombathelyi IC-n hatósági ellenőrzés miatt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!