Hírek

2011.10.10. 12:27

Fiatalokat várnak szociális önkéntes munkára

Negyedik alkalommal rendezi meg hazánkban az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány október 13-16-a között a 72 óra kompromisszum nélkül szociális önkéntes akciót. Erre a fiatalokat várják Vasban is.

Némethy Mária

Csütörtöktől három napon át Magyarország fiatalságát hívják közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért, környezetükért. Ennek keretében országszerte fiatalok csoportjai 72 órán, azaz 3 napon keresztül folytatnak szociális, karitatív, ökológiai vagy fejlesztő, építő tevékenységeket különböző helyszíneken, segítve a rászoruló embereket.
 
2010-ben országszerte 19 megyében, közel száz városban, összesen 4500 fiatal 259 önkéntes projektben vett részt, megközelítőleg 35 000 munkaórát felajánlva másokért. Az idén még ezeket a számokat is meghaladó érdeklődés mutatkozik.
 
Azon túl, hogy a kezdeményezés iránti elkötelezettséget a három egyház vezetői, dr. Erdő Péter bíboros, dr. Bölcskei Gusztáv református és Szemerei János evangélikus püspökök a program védnökségével is kifejezték, további közéleti személyiségek is a 72 óra kompromisszum nélkül mellé álltak: Böjte Csaba ferences szerzetes, Bombera Kriszina, Süveges Gergő és Horváth Gergely televíziós és rádiós műsorvezetők, Lackfi János költő. 
     
Megyénkben az önkéntes munkalehetőségek: 1. Kerítésfestés a Margaréta óvodában (Szombathely) 14-én és 15-én  délelőtt; 2. Kerítésbontás a Martineum udvarán 14-én 8-14 óra között; 3. Beszélgetés idősekkel, udvarrendezés a táplánszentkereszti nyugdíjas otthonban 14-én 15 órától körülbelül 19 óráig; 4. Hadisírok adatainak feltérképezése és rögzítése Szombathelyen a Jáki úti temetőben és Ostffyasszonyfán 15-én délelőtt; 5. Szemétszedési akció Szombathelyen és környékén (Sorokpolány, Szentpéterfa, Kőszeg) 14-én és 15-én, iskolától, csoporttól és helyszíntől függő időpontokban; 6. Zenés gitáros előadás a Gagarin úti Szakosított Szociális Intézetben  15-én 16.30-tól 17.00-ig; 7. Fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozás és ajtófestés a Rumi Többcélú Gyógypedagógiai Intézetben (Kastély)  15-én 14 órától 18 óráig; 8. Idős rászorulóknál őszi munkálatok a Pálos Károly Családsegítő szolgálat segítségével; 14-én és15-én falevelek gereblyézése, alma-, diószedés, favágás.

A helyi koordinátor Vas megyében: Pados Katalin, Martineum Akadémia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!