Hírek

2013.07.24. 14:16

Folyamatos a fűnyírás Szombathelyen

Szombathely - A fűnyírás szempontjából a legkritikusabb időszak a május és a június, azonban munka nyár közepén is akad bőven. Szombathelyen egészen októberig végzik a fűnyírást.

Vas Népe

A munkát áprilistól egészen október végéig szinte megállás nélkül végzik – mondta Kiss Dávid, a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója.

Holdosi Béla, a parkfenntartó munkatársa szerdán is füvet nyírt. Fotó: Szendi Péter

– Szombathely közterületeinek gondozása, szépítése egész évben zajlik, a legnagyobb figyelem mindig a fűnyírást kíséri. A legkritikusabb időszakunk a május–június hónapok, amikor is jelentős a fűfélék növekedése, s erre pedig gyorsan és folyamatosan reagálnunk kell. Júliusban általában jellemző a zöldterületek kiégése, a fű sem olyan mértékben növekszik, nem jelent akkora problémát, mint a tavaszi időszakban, de ezt a munkát ezekben a hetekben is folyamatos végezzük – így az ügyvezető, aki azt is elmondta, a napokban a nagy melegre való tekintettel nem a lakótelepeken dolgoznak. Elsősorban a parkokban, a külterületeken kaszálnak, nem szeretnék a lakótelepeken élők életét fűnyírás következtében kialakuló szálló porral is megnehezíteni.

Kiss Dávid beszámolt arról is, hogy a nyári melegben folyamatosan öntözik a virágos felületeket is. Kevesen tudják, hogy Szombathelyen két közterületen is van beépített öntözőrendszer. Az egyik a Fő téren, ahol még a fákat is lehet öntözni, a másik az Iseum előtti körforgalomnál, ahol a virágok állapota is jelzi: hogy láthatóan jól működik a rendszer. Hozzátette még, hogy a szombathelyi zöldterületek gondozásában közfoglalkoztatottak munkáját is igénybe veszi a parkfenntartó kft. Négy hónapon keresztül huszonnégy ember megélhetését segíti így az önkormányzati cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!