Hírek

2015.02.06. 07:58

Hófúvások Vas megyében, autók az árokban (frissítve)

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Vas megyére hófúvás veszélye miatt. Az előrejelzés be is jött.

Bajdó Bettina

A szlovén hatóságok az időjárási körülmények miatt reggel hét óra óta korlátozzák a Ljubljana felé haladó kamionok közlekedését.

10:47 - Riasztások országszerte

Az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott legfrissebb információk szerint már sehol nincs narancssárga riasztás érvényben. Hófúvás veszélye miatt elsőfokú, citromsárga riasztás érvényes a Dunántúlon Veszprém, Tolna, Baranya, Somogy és Zala megye területén, valamint északon Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén.

Ónos esőre adtak ki riasztást Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Tolna és Baranya megye több járására.

A széllökések veszélye miatt elsőfokú riasztás érvényes Jász-Nagykun-Szolnok, heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megye számos járásában.

A met.hu honlapján lévő információk szerint megyénkben érvényben van az elsőfokú riasztás. A jelzések szerint 12 óra alatt öt centimétert meghaladó friss hó hullhat. Továbbá gyenge hófúvás lehet. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

12:56 - Visszavonták az ónos eső miatt riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) visszavonta az ónos eső miatt korábban kiadott elsőfokú riasztásokat. Erős szél és hófúvás miatt azonban továbbra is több megyében van érvényben riasztás. Hófúvás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Baranya, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megye egyes járásaiban van érvényben elsőfokú riasztás, itt kisebb hótorlaszokat emelhet a szél.

Erős szél miatt pedig Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár Bereg megyére adott ki riasztást az OMSZ, itt akár 70 kilométer/órás széllökések is előfordulhatnak.

14:51 - Igazolniuk kell úti céljukat

A rédicsi magyar-szlovén határátkelőhely körzetében, a Szlovénia területén feltorlódott járművek közül péntek kora délutántól beengedik Magyarországra azokat, amelyek északi irányba haladnak tovább. A Szombathely, Győr felé tartó járműszerelvények vezetőinek azonban a fuvarokmányokkal igazolniuk kell úti céljukat az ellenőrzést végző rendőröknek.

18:15 - Riasztás hófúvás miatt

Vas megye egyes területeire is elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat gyenge hófúvás veszélye miatt. A kőszegi, a szombathelyi, a sárvári, a vasvári és a körmendi járásokban a szél alacsonyabb hótorlaszokat emelhet. Szombathelyen eddig nem esett a hó, viszont erős északi, északnyugati szél fúj. A legerősebb lökések elérték az 57 kilométer/órát is.

20:10 - Hófúvások Vas megyében, autók az árokban

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Vas megyére hófúvás veszélye miatt. Az előrejelzés be is jött, pénteken kora este például Söpte és Vasasszonyfa között kell az úton hóakadályokkal megküzdenie az arra járó autósoknak.

A Közút gépei folyamatosan takarítják az adott útszakaszt, de perceken belül újra hótorlaszokat emel a szél. A havas, csúszós úton több autó is az árokba csúszott, őket traktorok mentették ki.

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!