Hírek

2012.10.19. 06:42

Forgalomkorlátozások október 23-án

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken tájékoztatott az október 23-i ünnepségek miatt várható forgalom-korlátozásokról.

Vas Népe

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulójának, valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 23. évfordulója alkalmából Vas megyében számos helyen tartanak ünnepi megemlékezéseket 2012. október 23-án, amelyek kapcsán az alábbi helyszíneken kell rendőri forgalomirányításra, útlezárásra és forgalom-elterelésre számítani.

Kőszegen, a 87-es számú főút mellett lévő emlékműnél tartandó ünnepi megemlékezés kapcsán, a Kethelyi útnak a 87-es számú főút és a Borsmonostori utca közötti szakaszát zárják le 17.45 órától a rendezvény végéig, feltehetően 19.00 óráig.

Ebben az időszakban a 87-es számú főútvonalról nem lehet majd behajtani a Kethelyi útra, ezért a rendőrök a forgalmat a Borsmonostori utca irányába terelik. A Borsmonostori utcában az egyirányúsítást megszüntetik, ezért itt kétirányú közlekedésre kell számítani!

Szentgotthárdon a Széll Kálmán tér és a Hunyadi János utca kereszteződésében kerül sor koszorúzási ünnepségre 18.00 óra és18.30 óra között, melynek ideje alatt a Hunyadi János utca és a Széll Kálmán tér kereszteződésében teljes útlezárásra kell számítani. Az adott útszakaszon közlekedőket a rendőrök a Május 1. utca és a József Attila utca irányába terelik.

Szombathelyen a Március 15. téren megtartandó megemlékezés ideje alatt, 16.30 órától a közlekedőknek a Deák Ferenc utca és a Március 15. tér kereszteződésben kell forgalom-elterelésre számítaniuk. A Deák Ferenc utca felől nem lesz lehetőség a tér irányába történő behajtásra!

A rendőrök a Karinthy Frigyes utca és a Március 15. tér kereszteződését lezárják, ezért a térre behajtani ebből az irányból sem lehet. A Berzsenyi Dániel Könyvtárnál lévő parkolót, az ott leállított gépjárművek a forgalommal szembe haladva, a Liszt Ferenc utca irányába hagyhatják el.

Útlezárásra és a forgalom-elterelésére kerül sor a Petőfi Sándor utca és a Kőszegi utca kereszteződésben is. A forgalmat a járőrök itt a Kőszegi utca irányába terelik.

A Március 15. tér irányába nem lehet majd behajtani a Wesselényi Miklós utca, a Szelestey László utca és a 18-as honvéd utca irányából! Az erre haladó gépjárműforgalom a Deák Ferenc utca irányába tudja majd a teret kikerülni.

Az ünnepséget követően a résztvevők a Király utcát és a Széll Kálmán utcát érintve, gyalogosan vonulnak át az 56-osok terére, ahol a rendezvény folytatódik. A vonulás idején az adott útszakaszon részleges forgalomkorlátozásra és forgalom-elterelésre kell számítani!

Útlezárás és forgalom-elterelés várható továbbá a Vörösmarty Mihály utca és a Kisfaludy Sándor utca, a Vörösmarty Mihály utca és a Szelestey László utca, valamint a Széll Kálmán utca és a Wesselényi Miklós utca kereszteződésében is! A rendőrök a Szent Márton utca felől érkező gépjárműveket a Kisfaludy utca irányába, a 11-es huszár út irányából érkezőket a Szelestey László utca irányába, illetve a Széll Kálmán utcában haladókat a Wesselényi Miklós utca irányába terelik. A rendezvény befejezésének várható ideje 19.00 óra.

A megyeszerte megrendezésre kerülő egyéb koszorúzási és megemlékezési ünnepségek helyszínein további forgalomkorlátozásokra, elterelésekre, útlezárásokra nem kell számítani, azonban a rendőrség közterületen szolgálatot ellátó állománya és a polgárőrség tagjai ezeken a helyszíneken is részt vesznek a rendezvények zavartalan lebonyolításában!

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy a nagy tömegben fokozottan figyeljenek értékeikre, kezüket mindig tartsák a becsatolt táskájukon! A zsebtolvajok elleni védekezés legegyszerűbb módszere, ha az iratokat, pénztárcát és bankkártyát a kabátjuk belső zsebébe teszik és PIN kódjukat a kártyától eltérő helyen tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!