Hírek

2016.07.16. 15:39

Forró ebéd és kemény doroszlóiak!

Kőszegdoroszló - Még a csípős szél és az eső sem tudta otthon maradásra bírni a falubelieket: lenyűgöző az az összetartás, amelyet a falunapon tapasztaltunk: családok, gyermekek és idősebbek is részt vettek a programokon - de legalábbis eljöttek a játszótérre, ebédelni (ezúttal sertéspörköltet, amelynek elkészítését reggel hatkor kezdték meg a helybéli szakácsok) , beszélgetni, hogy együtt legyenek.

Simán Klára

Közel 200 embert sikerült megmozgatnia a településnek, mindezt a településhez köthető három fuvarozó cég szponzorálásával. Még a kistérségből érkező művészek közül is csak néhány kényszerül lemondani a műsorát: a doroszlói tűzoltók habpartijához és a mazsorettek bemutatójához bizony hideg volt. A Kőszeg Város Koncert Fúvószenekara - a doroszló utcáin történő felvonulás helyett -  beszorult a rendezvénysátor alá, műsorukban viszont most sem csalódtunk. A kőszegi vonósok is megérkeztek, hasonlót éltünk át. Közben benéztünk a faluházba is, ahol az Írottkő Natúrparkért Egyesület állandó kiállításában gyönyörködtünk egy kicsit magányosan, hiszen a doroszlóiakat bezzeg nem zavarta be a hűvös idő...

A helyi színjátszókör, a Zora Horvát Énekkórus és Horváth Maggie műsora adta végül a rendezvény fénypontját, őt nem is akarták leengedni a színpadról, folyamatosan visszatapsolták a "földijei", hiszen a művésznő gyermekkorát Kőszegdoroszlón töltötte, itt nevelkedett - szeretik is itt nagyon.

Mutatjuk, hogy mit láttunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!