Hírek

2012.11.17. 21:17

Fotók: gördeszkával a kőszegi templomban

Kőszeg - A világsztárrá lett gördeszkázó rédicsi plébános is ott volt szombaton Kőszegen a VIII. Kárpát-medencei Nemzeti Diákbajnokságot elindító ökumenikus istentiszteleten.

Némethy Mária

Az internet révén sztárrá lett rédicsi plébános, Lendvai Zoltán tavaly nyáron több videomegosztó oldalra is felkerült. Azóta is bárki láthatja, amint gördeszkázás közben hirdeti az igét a gyerekeknek. Azt a videót milliók látták a neten. Vezető hírként számoltak be róla olyan nagy nemzetközi médiumok, mint a Reuters, a BBC és a CNN. Lendvai Zoltán több interjúban is azt hangsúlyozta: nem azért állt a gördeszkára, hogy produkálja magát. Hite szerint ugyanis a játékon át vezet az út a fiatalok szívéhez, akik ezáltal az egyházi tanításokhoz is közelebb kerülhetnek.

A galériáért kattintson a képre!

Ezt tette szombaton Kőszegen is. Oda, az összmagyar, azaz Kárpát-medencei Nemzeti Diákbajnokságra az Aranycsapat Alapítvány hívta meg, s a Jézus Szíve Plébániatemplomban nyitányként megtartott ökumenikus istentisztelet után rövid gördeszkás bemutatót tartott az Erdélyből, Délvidékről, Kárpátaljáról és Felvidékről érkezett gyerekeknek, akiket ezután négy Károly Róbert-kori lovas vitéz kísért el a várba, ahol Jurisics szobrát koszorúzták meg,majd mindannyian a Dr. Nagy László intézménybe mentek, ahol elkezdőtak a versenyek. Sakk, asztalitenisz, birkózás, kézilabda sportágakban mérik össze tudásukat. Asztaliteniszben Jónyer István világ és Európa-bajnok, kézilabdában Farkas Ágnes olimpiai és vb-ezüstérmes sportoló a fővédnök. Vasárnap délután lesz a záróünnepség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!