Hírek

2012.08.26. 17:28

Fotók: Szólt a rock a Hercseg-hegyen

Sitke - Huszonhatodik alkalommal rendezték meg a Kápolnáért Rockfesztivált a Hercseghegyen. A programok délután kettőtől egész éjfélig tartottak. A fő műsoridőt a 40 éves Lord töltötte ki.

Benkő Sándor

Érkezéskor a megszokott képét mutatta a sitkei Hercseg-hegy: a kápolna mellett felállított színpadon már szólt a rock. Egy dolog mégis más vol, mint az utolsó 5 évben – rettenetesen sütött a nap.

Morgós István polgármester, a Kápolnáért Kulturális és Sport Egyesület alelnöke meg is jegyezte, „egyedüli ellenségünk, egyben a legnagyobb támogatónk is az időjárás. Az utóbbi öt évben nem volt szerencsénk, de most remek lesz az idő. A koncertet idén is az érdeklődők finanszírozzák a jegyárakkal, a két céges támogatáson kívül más bevételünk nincs, a zenekarokat a helyszínen fizetjük ki azonnal”.

Délután kettőkor a Pyro Sapiens nyitotta a bulit, majd a B.A.D. lépett a színpadra, őket követte az Ocho Macho együttes. Minden a terv szerint alakult, azonban a Kormorán késett, rá várnia kellett a közönségnek, ráadásul a koncert közben Koltay Gergely rosszul lett, őt le kellett vinni a színpadról, de aztán rendbe jött.

„Az erős sitkei levegő úgy látszik nem tett jót a budapesti művésznek” – jegyezte meg egykedvűen Kiss László, az egyesület alapító tagja, aki eddig – betegsége miatt a tavalyit kivéve – minden koncerten jelen volt, és aktívan ki is vette a részét a szervezésből, munkából.

A Kárpátián már előkerültek a hosszú pecabotok, rajtuk tri- és bicolor lobogók lengtek. A műsoruk végén állva énekelte a közönség velük a székely himnuszt. Őket fél kilenckor a 40 éves jubileumát ünneplő Lord együttes követte, akik közel két órás fergeteges műsorral ajándékozták meg a közönséget. Ajándékot ők is kaptak.

Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke minden mai és korábbi tagnak emlékplakettet, az egyesület nevében Morgós István és Martonfalvi Miklós szintén emlékplaketteket adományozott az együttesnek. A fesztivált az Ossian zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!