Hírek

2016.08.26. 18:54

Friss, ropogós, illatos: mi az? - Már átvehetik tankönyveiket a diákok

Ezekben a napokban veszik át a tankönyvcsomagokat az iskolákban. Így is marad néhány nap a bekötésre. Csütörtökön a felső tagozatosok, pénteken pedig az alsós kisdiákok kapták meg tankönyvcsomagjaikat a szombathelyi Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium ebédlőjében.

Gyuricza Imre

A szülők egyenként ellenőrizték a listát, de nem volt nehéz dolguk, mert az augusztus elején központilag leszállított kiadványokat a pedagógusok és a közösségi munkát végző, nagyobb diákok már osztályonként és név szerint összekészítették. A művelet szemmel láthatóan zökkenőmentesen folyt, és ezt Papp Tibor, az iskola igazgatója is megerősítette. Mint elmondta: intézményükbe összesen 1022 diák jár. Az első négy évfolyam térítésmentesen juthat hozzá a tankönyvekhez, és a felsőbb osztályokban is vannak, akik normatív támogatásban részesülnek, a többiek pedig befizetés után vehetik át a csomagjaikat.

Fotó: Gyuricza Imre

Az ingyenes könyvek egy része tartós, ezeket az iskolai könyvtár raktározza, és a gyerekek egymástól öröklik, illetve vannak tankönyvek, amelyekből minden tanuló mindig újat kap. Ahogy a kerettantervet egyre több évfolyamon vezetik be, úgy módosul a megrendelt kötetek listája is évről évre. Az azonban elmondható, hogy ezen kívül nincs jelentősebb változás a korábbiakhoz képest. Megtudtuk: a korábban megrendelt tankönyvek szinte kivétel nélkül időben megérkeztek az iskolába, így minden diák a teljes csomagját átveheti. Utánrendelésre egyébként szeptember első felében lesz módja az intézménynek.

Hétfőn a gimnazisták is átvehetik új tankönyveiket a Bolyaiban, így bőven marad idejük a családoknak arra is, hogy azokat az első tanítási napra, szeptember 1-jére bekössék.

Pénteken reggel a Celldömölki Városi  Általános Iskolába is  megérkeztek a tankönyvek.  A Könyvtárellátó a nyugati országrészben négy  megyébe  szállítja a tankönyveket. A celldömölki raktárbázisból augusztus 1-jén  kezdték  meg a kiszállítást,  és  a hónap végén fejezik be a könyvek iskolákba juttatását. Mindezt a Posta közreműködésével végzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!