Hírek

2017.05.13. 16:51

"Futásomat elkezdtem” – Közösségi napot tartottak a szombathelyi reformátusok

A futás, a gasztronómia és mindenekelőtt a közösen töltött idő volt a legfontosabb szombaton a szombathelyi református gyülekezetben. Új orgonára gyűjtenek, a sportos résztvevők ezt támogatták.

Bakos Ágnes

„Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam" – Pál apostol írta ezeket a sorokat Timóteushoz, és ezzel a gondolattal játszott el a szombathelyi református gyülekezet a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulója alkalmából. Ezért lett a közösségi nap mottója, hogy „futásomat elkezdtem" – osztotta meg a résztvevőkkel Jakab Bálint Mihály lelkipásztor.

A nevezők 2,5, öt vagy tíz kilométeres távot teljesíthettek. Volt, aki a teljesítmény miatt nevezett, de aki „nem sietett", azt játékos vetélkedők várták szimbolikus pontokon. Ötszáz méter után, mert ötszáz éve kezdődött a reformáció. 1517 méter után, mert abban az évben vette kezdetét az egyházreform, és 2017 méter után – az idei évforduló miatt.

– Új orgona építésére készül a gyülekezet, ezért gondoltuk, hogy egy adományozó projektbe kezdünk – árulta el a közösségi nap hátteréről a szervező, Dugonits Katalin. Amatőr futóként gondolta, hogy a futást is a jó cél szolgálatába állítják. Aztán sorban épültek a programok a sportos esemény köré: házi sütemények készültek, főzőversenyt hirdettek, Szombathely Fúvószenekara adott térzenét és gyerekprogramokkal várták a családokat.

Fotó: a szerző

A közösségi napnak akkora sikere volt, hogy a gyülekezet tagjai már most számítanak a folytatásra: hagyomány lehet belőle. És csak az egyik állomása volt a reformáció kezdetének ötszáz éves jubileuma programjai sorában Szombathelyen – hangsúlyozta Jakab Bálint Mihály. A lelkipásztor már a következő alkalmakra is felhívta a közösségi nap résztvevőinek figyelmét: őszre például tudományos programokat szerveznek, június 11-én pedig szabadtéri istentiszteletet tartanak a Vasi Skanzenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!