Hírek

2013.11.27. 16:30

Gázügy: jöhet a nagyobb tétel

Szombathely - A gázfelülvizsgálati jogszabály és más ügyekben szólaltak fel szerdán a helyi szocialista vezetők.

Kozma Gábor

Dr. Ipkovich György és dr. Nemény András szocialista országgyűlési képviselők tavaly már interpelláltak az akkor nagy vitákat kiváltott gázfelülvizsgálati jogszabály miatt. Ipkovich György most üdvözölte azt a kormányzati lépést, miszerint nem kell fizetni a felülvizsgálatért, azt a szolgáltató köteles állni. Ugyanakkor megjegyezte: ez nem vigasz azoknak, akik már elvégeztették a munkát, ők futhatnak a pénzük után.

A nagy tétel a társasházak vezetékrendszereinek átvizsgálása, ezek milliós ügyek. Hogy ki fizeti, erről, sajnos, nem szól a jogszabály. Ezért a jövő héten ismét a kormányhoz fordulunk, hogy az első lépésből haladás legyen. Az igazi rezsicsökkentés az lenne, ha javaslatunk szerint az állam, a szolgáltató és a lakosság közösen állná a tetemes költségeket mondta.

Dr. Ipkovich György és dr. Nemény András tájékoztatott (Fotó: Makrai Tamás)

Nemény András a Nett Packban tett látogatásról, a tapasztalatokról számolt be és jelezte: egyre több nehéz helyzetbe került réteg, közösség, cég keresi meg őket. Most a MÁV Vasjárműből jelezték a dolgozók, hogy hónapok óta nem kaptak fizetést, több száz családot érint ez a probléma. Vannak, akiknek már az étel beszerzése is gond. Mivel negyedrészben állami cégről van szó, kíváncsiak vagyunk a kialakult helyzetre. A Nett Packnál sikerült elérni, hogy visszaállítsák a műszakpótlékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!