Hírek

2017.03.27. 16:25

Minden szinten sikeresek a gersekaráti kötélugrók

Gersekarát - Tizenöt éves idén a kötélugróklub. A csapat halmozza a sportsikereket, és nem mellesleg kiváló közösség is egyben.

Pogács Mónika

- 2002 februárjában alakult egyesületté az akkor már két esztendeje működő csapat - idézte fel Pintérné Nagy Éva, a gersekaráti Kötélugró Diák Sportegyesület vezetője. A másfél évtized alatt csaknem kettőszáz fiatal töltötte a klub keretei közt hasznosan szabadidejét. Az egyesület eddig öt országos és 14 megyei aranyéremmel büszkélkedhet.

Az idén jubiláló kötélugrócsapat a jelenlegi felállásban Fotó: Pintér György

A kötélugrók egyik legnagyobb kihívása a gyorsaság: ebből is van nyolc országos és hat megyei bajnoki címe a csapatnak. A közösségszervező azt is hozzátette: 2011-től megváltozott a csapat összetétele, tevékenységi területük pedig bővült: jelenleg a gersekaráti és a telekesi fiatalok mellett már a szemenyei gyermekek is ismerkednek a professzionális kötélugrással az egyesületnek köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!