Hírek

2010.11.01. 11:13

Gond a parkolás Oladon

A saját garázsa előtt álló autója miatt kapott büntetés, hiányzó közösségi terek, több pad, parkolóhelyek kialakítása és egy új híd - többek között ezek merültek fel a Szombathely oladi városrészében tartott lakossági fórumon a minap.

Peltzer Géza


Az Oladi Művelődési Központban péntek este tartott fórumot Halmágyi Miklós, a Vas Népe főszerkesztője nyitotta meg, bátorítva a résztvevőket, hogy nyugodtan mondják el panaszaikat, észrevételeiket. A találkozón részt vett Rettegi Attila képviselő, Lakézi Gábor városüzemeltetési és -fejlesztési osztályvezető, valamint Kozma Péter körzeti megbízott. Viszont nem jött el senki a közterület-felügyelettől, pedig számos kérdést egyenesen ennek a szervezetnek intézték a lakók.

Vörös Attila például azt nehezményezte, hogy a Nagy László utcában saját garázsa előtt állt az autója, és ezért megbüntették tízezer forintra. A közterület-felügyelet nem akart elállni a büntetéstől, legfeljebb mérsékelni, amikor ezt elpanaszolta. A cég helyett Lakézi Gábor adta meg a választ: a telekhatártól egy méterre kezdődik a közterület, így jogos a szankció  még ha igazságtalannak is tűnik.

 

Felmerült a fórumon, hogy új parkolókat lehetne kialakítani a városrészen olyan közterületeken, amelyek kihasználatlannak tűnnek. Az osztályvezető lehűtötte a lelkesedést, mondván, ami ma  zöldterületként van nyilvántartva, ott csak nagyon nehezen lehetne parkolókat kialakítani, és ez nem is lehet cél egy felelős városvezetés számára.

Németh Istvánné görkorcsolyapálya kialakítását szorgalmazta, Kukorné Jósa Judit pedig több padot szeretne látni a  városrészen.

Többek is elmondták, jó lenne, ha az oladi lakótelepen is lenne egy központi tér, ahol  találkozhatnának, beszélgethetnének az emberek. Rettegi Attila ehhez hozzáfűzte: még ne vegyék a lakók ígéretnek, de ő azt szeretné, ha a művelődési központ hétvégeken sportpályáival megnyílna a lakók előtt, ehhez azonban ember és pénz kellene.

 

A pénzhiány, mint érv  több hasznosak tűnő ötlettel kapcsolatban is felmerült. Ilyen  például, hogy új híddal és közúttal lehetne összekötni a Pásztor csárda  előtti területet a Kárpáti Kelemen utcával, ami 100-150 millió forintba kerülne.  Lakézi Gábor szerint ez az Aranypatakon lévő fahíd és a tó menti út terhelését is csökkenthetné.

Voltak azonban olyan ötletek, amelyek a pénzhiányos időkben is megvalósíthatóknak tűnnek: ígéretet kaptak a lakók buszváró pavilon megépítésére a Dolgozók útján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!