Hírek

2016.12.22. 12:18

Gondolta volna? Népszerű karácsonyi úti cél Szombathely

Szombathely – A legtöbb szombathelyi szálláshelyen kitehetik a megtelt táblát karácsonykor, miközben szilveszterre a fürdővárosok népszerűek, Sárvár például már telt házas, de nem sok a szabad szoba már az Őrségben sem. Átnéztük az online kínálatot.

Bakos Ágnes

Az egyik legnagyobb online szállásportálon a kínált 25 szombathelyi szállásból már csak négyben van szabad szoba – a csütörtöki állás szerint, és várhatóan csak ideig-óráig. A másik 21 szálláshely megtelt, jórészt december a 23. és 27. közötti négy napra tették ki a megtelt táblát, de sok helyen december 30-áig már nem foglalható szoba.

Sokan foglaltak már jó előre, de még a héten is „telítődtek” a szobák: a hét első napjaiban még hat szombathelyi apartmanban, hotelben volt kiadó szállás. (Lehet, hogy az ünnepre az utolsó pillanatban bejelentkezett távoli rokonok elszállásolására is foglaltak szálláshelyeket, mindenesetre három nap alatt két újabb szállás telt be a vasi megyeszékhelyen.)

Az online szállásportálok ajánlatai szerint az óévbúcsúztatásra még van szombathelyi kínálat – lehet, hogy sokan kivárják az utolsó perces ajánlatokat.

Szálláshelyek Szombathelyen Fotó: Szendi Péter

Egy, a napokban készült felmérés szerint a magyarok körében a belföldi úti célok közül Budapest mellett idén is a fürdővárosok szállásait keresik szilveszterre. Az első háromban ott van Vas megye: Sárvár az egyik legkedveltebb szilveszteri úti cél. Az egyik legnagyobb szállásportál szerint 98 sárvári szálláshely közül már csak négyben van szabad szoba az óévbúcsúztatás napjaira – vagyis itt nem jellemző a kivárás. Bükfürdőn is hasonló az arány: 101 szálláshelyből már csak 16-ban érhető el szilveszteri foglalás.

Az Őrség és Szentgotthárd környéke is hasonlóan népszerű. A két ünnep közötti napokra és szilveszterre is már jelentős a foglaltság: 29-ből csak öt szállásnál van szabad szoba december utolsó napjaira és az évváltásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!