Hírek

2017.07.16. 17:20

Gyönyörű kutyák uralták a Sportligetet hétvégén

SZOMBATHELY Szebbnél szebb kutyák sorakoztak fel szombaton és vasárnap a Sportligetben. A legapróbb termetűtől a legnagyobbig, a legcsendesebbtől a leghangosabbig volt minden: a bíráknak nem volt egyszerű feladatuk, komoly "ellenfelek" álltak be egymás mellé a ringbe.

Vadas Krisztina

Több száz kutya sétált vagy éppen pihent gazdája mellett szombaton és vasárnap a Sportligetben - a Vasi Kynológiai Egyesület ismét megszervezte a nemzeti és nemzetközi kutyakiállítást a megyeszékhelyen.

Hodonicki Zsuzsanna Halley nevű, újfundlandi kutyusát hozta el a kiállításra Pécelről

Volt, aki már túl volt a szemlén kedvencével, de akadt olyan is, aki még gyorsan megigazította itt-ott a kutyusa bundáját, hogy a legjobban álljon, amikor a bíró elé lép. De nemcsak az ebeknek kellett készülődni, a gazdákra is komoly feladat várt, ha nevezni szerettek volna kedvenceikkel. Ugyanis hiába gyönyörű egy kutyus, ha nem tudja pontosan teljesíteni a feladatokat, akkor máris hátrányba kerül a többiekkel szemben. Fontos, hogy a gazdi megtanítsa ebének, hogyan mutathatja a legjobb oldalát a bírálaton.

Kiss Kamilla (jobbról) Lírával, Tóth Eszter Atanázzal, Sosna Daniella (hátul) pedig Anubisszal nevezett a kiállításra. Mindegyik csodás magyar agár
Fotók: Nagy Jácint

A kiállítás programja az I-es, a III-as és a IX-es fajtacsoportba tartozó ebek bírálatával kezdődött. Az érdeklődők láthattak német és belga juhászkutyákat, boxereket, masztiffokat, berni pásztorkutyákat, de mopszokat, spánieleket és bichonokat is a ringben. Szombaton késő délután pedig a mindenfajtás nemzeti kiállítással folytatódott az esemény - leírhatatlanul szép, kecses és nem utolsósorban okos kutyák sorakoztak fel, a fajták széles skáláját bemutatva. Vasárnap a szombaton nem bírált hét fajtacsoportba tartozó kutyákat mérték össze: többek között terrierek, tacskók, huskyk, spitzek és magyar fajták is bemutatkoztak a bíráknak.

Nagyon jó hangulatban telt mindkét nap - a tenyésztők között nem érződött versengés, mindenki barátsággal beszélgetett egymással. A gazdák tapasztalatokat cserélhettek kisállataikról, hiszen hiába egyforma a fajtájuk, minden eb egyénisége más és más. Egy dologban mégis szinte minden kutya meg-egyezett: fegyelmezett, elegáns, jó kiállású ebek sorakoztak fel a kiállításon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!