Hírek

2017.07.10. 18:20

Haladás-beruházás: minden szabályos

Sajtótájékoztatón öntött tiszta vizet a pohárba Illés Károly alpolgármester és Szondy Szilvia, a Haladás-beruházást irányító cég ügyvezetője.

Cseszkó Tamás

- Az utolsó csavar beszereléséig minden szabályosan zajlik a Haladás Sportkomplexum-beruházás körül - mondta Illés Károly, Szombathely alpolgármestere, aki az elmúlt napokban megjelent szocialista vádakra reagálva hívott össze rendkívüli sajtótájékoztatót. Szerinte a Haladás körüli hisztériakeltésnek egyetlen célja van: az ellenzék immáron Ipkovich György vezetésével rémhíreket kiáltva kívánja elterelni a figyelmet arról, hogy párttársukat, Czeglédy Csabát előzetes letartóztatásba helyezték. - Bűnszervezetben elkövetett, több mint 3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsítják, ráadásul a legutóbbi sajtóhírek szerint egy kilós aranytömböt is találtak osztrák széfjében - emlékeztetett Illés Károly, majd hozzátette: három bizonyítéka is van arra, hogy Ipkovichék ismét csak blöffölnek. - Egyrészt korábban is kértük, ha törvénytelenséget észlelnek, tegyenek feljelentést, nem tettek. Másodszor: egy száz százalékban állami támogatásból megvalósuló beruházásról beszélünk, így nem is jogszerű az általuk felvetett probléma, miszerint kötbér illetné meg a várost - sorolta az indokokat Illés, aki végül azt is hangsúlyozta, hogy a cég ügyvezetője, Szondy Szilvia minden esetben a jogszabályi előírásoknak megfelelően járt el. - Az ügyvédekkel teli szocialista frakció tagjai vagy alkalmatlanok a feladatukra, vagy szimplán csak rosszindulatúak - összegezte Illés Károly.

Szondy Szilvia, a Haladás-beruházást irányító cég ügyvezetője és Illés Károly alpolgármester a sajtótájékoztatón
Fotó: Hornyák Emőke

A sajtótájékoztatón Szondy Szilvia, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: minden döntés a vonatkozó jogszabályok, a tulajdonos önkormányzat közgyűlési határozatai alapján és a beruházó társaság hatályos okiratai, belső szabályzatai alapján történt.

Az ügyvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy azért október vége a beruházás átadási határideje, mert időközben plusz 603 millió forintnyi támogatás érkezett a projektre. - Ezt egyébként tárgyalta a felügyelőbizottság is, melynek Czeglédy Csaba az elnöke. Az ő aláírása is szerepel azon a dokumentumon, mely elfogadja a módosítást - húzta alá Szondy Szilvia.

Újságírói kérdésre, miszerint az ügyvezető miért nem vett részt a legutóbbi rendkívüli közgyűlésen, Illés Károly alpolgármester hangsúlyozta: a szocialisták által összehívott ülés szimpla provokáció volt, melyhez a jobboldali frakció sem kívánt asszisztálni. - Nem hangzott el olyan kérdés, melyre korábban nem válaszoltunk volna, ezért nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy az ülésen nem történt semmi rendkívüli - hangsúlyozta Illés Károly, hozzátéve, hogy ha rendes közgyűlés tárgyalta volna az ügyet, akkor természetesen a beruházást vezető cég vezetője is tájékoztatta volna a képviselőket a projekt jelenlegi állásáról.

Mint ismeretes, Molnár Miklós alpolgármester, aki mostanában egyre többször működik együtt a szocialistákkal, az ügyvezető felelősségre vonását kezdeményezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!