Hírek

2015.10.15. 14:35

Haladás Sportkomplexum: kezdődjön az építés!

Szombathely - 2016 elején már elindulnak a bontási munkálatok a Rohonci úton, az új Haladás Sportkomplexum várhatóan 2017-re készül el.

Cseszkó Tamás

- Kézzelfogható közelségbe került az új Haladás Sportkomplexum - mondta csütörtökön Homlok Zsolt, a Haladás VSE elnöke azon a sajtótájékoztatón, ahol bejelentették, hogy aláírták azt a támogatási szerződést, melynek értelmében százszázalékos állami támogatásból, mintegy 9,6 milliárd forint felhasználásával elkezdődhet az új sportlétesítmény építése. A sajtótájékoztatón részt vett dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője; dr. Puskás Tivadar, a város polgármestere; valamint a Haladás VSE szakosztályvezetői, edzői. - Örömteli alkalomból gyűltünk ma össze - ezen szavakkal kezdte beszédét dr. Hende Csaba, kiemelve, hogy országgyűlési képviselőként a legfontosabb feladatának tartja, hogy segítse a város fejlődését. - Legyen szó kultúráról, közlekedésről, az orvosi ellátás színvonaláról, vagy jelen esetben a helyi sportéletről, mely szintén az egészségmegóváshoz tartozik - fogalmazott a képviselő, hozzátéve, hogy az új sportkomplexum 12 szakosztályban versenyző és edző több száz gyermeknek ad majd otthont, így a mostani beruházás befektetés az ő jövőjükbe. - Márpedig a legjobb befektetés a prevenció - hangzott el. Dr. Hende Csaba arról is beszélt, hogy az elmúlt időszakban nem volt ilyen volumenű fejlesztés Vas megyében, a létesítmény európai színvonalú lesz.

Fotó: Szendi Péter

A Haladás Sportkomplexum kapcsán dr. Hende Csaba arról is beszélt, hogy a beruházás a térség iparosainak munkát és megélhetést fog biztosítani. - A beruházás teljes egészében állami támogatásból valósul meg, a létesítmény tulajdonosa azonban a szombathelyi önkormányzat lesz. Szombathely országgyűlési képviselője emlékeztetett: a telek Szombathely tulajdona, hiszen két évvel ezelőtt a kormány a korábban MÁV tulajdonban lévő területeket ingyenesen adta a városnak. - A város és a kormány összefogott, az összefogás értünk, szombathelyiekért történik – hangoztatta a politikus.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere felidézte, hogy 1923-ban ezen a telephelyen épült az első stadion, 1969-ben kezdődött az átépítés, és 1975-re alakult ki a mai formájának megfelelő létesítmény. A polgármester kiemelte: UEFA 4-es kategóriájú, 8655 főt befogadni képes komplexum jön létre. - A Haladás nagyszerű szereplésének köszönhetően nagyon szépen megy fel a nézőszám, legutóbb négyezerötszázan drukkoltak a Haladásnak - hangzott el. Dr. Puskás Tivadar hozzátette: ha a sportkomplexum elkészül, akkor az élsportolóknak és a sportszerető közönségnek olyan bázisa lesz, mely Szombathelyhez méltó körülményeket biztosít. A polgármester arról is beszélt, hogy nagy vágya, hogy olyan újfajta szórakozási lehetőségeket biztosítsanak, melyek az egész családot megmozgatják. Hozzátette: a sport mellett az emberek közösségi igényeinek kielégítése is fontos cél, ha van egy ilyen létesítményünk, akkor egyéb rendezvényeket is érdemes tartani. A polgármester, aki tagja a Magyar Olimpia Bizottságnak is, annak lehetőségéről is szólt, hogy legutóbbi ülésükön felmerült, hogy amennyiben hazánk nyeri el a 2024-es olimpia rendezésének jogát, a gyeplabda és a női futball selejtezők kaphatnának helyet Szombathelyen.

- Szombathely fejlődik, az a felelősségünk, hogy népszerűsítsük az ifjúságot megmozgató tömegsportot. A fiatalok akkor fognak sportolni, ha megfelelő példaképeket látnak. Munkára fel, kezdődjön az építés! - zárta gondolatait a városvezető.

Homlok Zsolt, a HVSE elnöke elmondta: a jelenlegi élsportolók mostoha körülmények között érték el azokat az eredményeket, melyekre büszkék lehetünk. - Ma a Haladásban több száz gyermek sportol, a célunk az, hogy 2017 nyarától a létesítmény színvonala is vonzza be a sportolni szerető gyermekeket. Hozzátette: nem jöhetett volna létre az európai színvonalú beruházás, ha azok az emberek, akiknek ez volt a feladata, nem lobbiznak és nem tárgyalnak rengeteget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!