Hírek

2015.02.18. 10:32

Halálra gázolta, majd cserbenhagyta a kerékpárost a 86-os főúton

Körmend - Március 5-én kilenc órától tárgyalja a Körmendi Járásbíróság P. J és társa ügyét. Az osztrák állampolgárságú férfi elütött és cserbenhagyott egy kerékpárost a 86-os főúton. A biciklis életét vesztette. Ezt követően a kocsiját elrejtette.

Bajdó Bettina

A vádirat lényege szerint az osztrák állampolgárságú elsőrendű vádlott 2013. október 6-án 19 óra körül a 86-os főúton - ahol 60 kilométer/óra a megengedett legnagyobb sebesség - közlekedett Suzuki Grand Vitara személygépkocsijával, amikor az „Előzni tilos” tábla hatálya alatt egy vele azonos irányba haladó gépkocsi előzésébe kezdett 115-125 kilométer/órás sebességgel. A manőver közben ütközött a vele szemben közlekedő, kivilágított és fényvisszaverő mellényt viselő kerékpárossal. A sértett az úttestre esett és a helyszínen meghalt.

A vádlott ugyan fékezett, és bár a balesetet is észlelte, mégis a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Ezután találkozott egy régi ismerősével, akitől segítséget kért a balesetben sérült személygépkocsijának a biztonságos elhelyezéséhez.

A vádlottak a másodrendű vádlott tulajdonában lévő telephelyre mentek, ahol az elsőrendű vádlott a kocsit egy zárt pajtában leállította és a rendszámot eltávolította. Ezt követően őt a másodrendű vádlott a saját kocsijával Ausztriába szállította.

2013. október 7-én a másodrendű vádlott a büntetőeljárás sikerének meghiúsítása érdekében letagadta, hogy az elsőrendű vádlott személygépkocsija az ő telephelyén lenne, illetve azt is, hogy tudomása van az akkor még a nyomozó hatóság előtt nem ismert elsőrendű vádlott kilétéről.

Az ügyészség az elsőrendű vádlottat egy rendbeli halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével, segítségnyújtás elmulasztásával és egyedi azonosító jellel való visszaélés bűntettével, míg a másodrendű vádlottat bűnpártolás vétségével vádolja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!