Hírek

2009.07.01. 02:28

Halászléfőző-verseny és falunapi kavalkád

Tokorcs - Tizennegyedik alkalommal versengenek a halászléfőzők a településen szombaton. A gasztronómiai élmények mellett kultúrműsorokat is kínálnak a szervezők.A verseny szervezői az idén is legalább húsz-huszonöt csapatot várnak a jeles eseményre

Nagy Ildikó

A halászléfőző-verseny a falunapi programok része. Míg a hobbiszakácsok a bográcsok mellett tüsténkednek, a tokorcsi utcák által kiállított focicsapatok a gyepen mérkőznek meg egymással. Kiállításmegnyitó is lesz nyolckor: Ferencz Tibor tiffany üvegkészítő munkáit tekinthetik meg az érdeklődők.

A falu - és természetesen a környék - apraját-nagyját is izgalmas kalandok várják: délelőtt 10-től a légvárban ugrálhatnak, 11 órától pedig Zsuga Bubu lufihajtogató bohóccal vetélkedhetnek. A közös falunapi ebédhez annak rendje és módja szerint délben terítenek. Egy órával később aztán kiderül, ki készítette a legfinomabb halászlevet. Fél kettőkor kabaréműsor kezdődik, 14 órától a táncé lesz a főszerep: elsőként a Kemenesalja Néptánccsoport, majd az akrobatikus rock and roll-ban utazó Rocky Dilly lép színpadra. Őket követi az Energy-Dabaston Dance Team, majd a Jabe Raks hastánccsoport. Fél ötkor az Egy szoknya két nadrág együttes ad műsort, a 18 órakor kezdődő Rock and Dili Show pedig zenés időutazásra invitálja a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!