Hírek

2016.07.24. 14:12

Hangos és füstöl - A Falco figyelmen kívül hagyja az ellene szóló bírósági határozatokat?

Szombathely - Kántás Zoltán képviselő szerint nagyobb együttműködési készség kellene a Falco részéről. A cég hangos és nem szerel fel szűrőberendezést.

Turbók Attila

Lassan egy végtelen történetté kerekedik a szombathelyi Falco és a helyi önkormányzat pengeváltása. A cég ellen számos jogerős ítélet van arra nézve, hogy a levegőtisztasági szabályokat betartsa, most az üzem éjszakai hanghatásait is a megengedettnél magasabbnak mérték.

Kántás Zoltán, a 7-es számú választókerület képviselője egy sajtótájékoztatón elmondta, utóbbi miatt is bírósági ügy kerekedett a Falcóval, amelynek most sincs visszatartó hatása a cégre nézve. - A jogerős ítéletek ellenére sem lép a Falco semmit a törvények betartására. Szombathelynek fontos egy ilyen nagyságú üzem, ám ez a tény nem írhatja felül az egészséges környezethez való jogunkat - mondta a képviselő.

Kántás Zoltán lapunknak kijelentette, a cég már jelezte, kapacitásbővítést is szeretne a megyeszékhelyen, ám a Falco további kéréseit csak a környezetvédelmi előírások maradéktalan betartása után és mellett tudja támogatni a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!