Hírek

2013.12.18. 16:20

Három avatás egy napon

Sárvár - Műfüves pályát, parkolót és hidat avattak szerdán a városban, utána a távhőszolgáltatás korszerűsítését célzó projekt támogatási szerződését is aláírták.

Nagy Ildikó

A fejlődés éve volt az idei, és az avatások napja volt tegnap Sárváron, a folyamatban lévő beruházások pedig arról tanúskodnak, hogy a következő esztendőben sem lesz ez másképp.

Elsőként a Sárvári Futball Club sporttelepén elkészült műfüves pályát adták át, amit a Nádasdy Tamás Általános Iskola ifjú labdarúgói - Ágh Péter országgyűlési képviselő és Máhr Tivadar alpolgármester kezdőrúgása után - rögtön birtokba is vettek. A Magyar Labdarúgó Szövetség által meghirdetett program támogatását élvező projekt összköltsége 21 millió forint volt, ebből önrészként a város 9,5 millió forintot állt. A pályaavatón Ágh Péter mellett - a klub támogatói körének nevében - Baranyai József önkormányzati képviselő, valamint a körzet képviselőjeként Papp József méltatta a beruházást.

A Tinódi gimnázium előtt is volt ok az ünneplésre, hiszen mint azt Gróf István egykori képviselő és alpolgármester elmondta, régi álom vált valóra a parkoló megépítésével. A jövőre közösségi térrel bővülő részen 52 autó és két autóbusz számára alakítottak ki parkolókat, a 60 millió forintos beruházást a város saját forrásból finanszírozta. Ágh Péter köszöntőjében utalt arra, e beruházás is jelzi, hogy a városvezetők jó munkát végez, hiszen a fejlesztésekkel arra törekednek, hogy a város lakói és az idelátogató turisták is jól érezzék magukat.

 

Hídavatás. A Nádasdy-vár 25 millió forintból felújított hídján szerda délelőtt Ágh Péter (balról), Máhr Tivadar, Takács Zoltán Bálint, Kondor János és Kondora István gurította végig a hordót (Fotó: Makrai Tamás)

 

A Nádasdy-vár hídja is megújult: Ágh Péter szerint a szintén önkormányzati forrásból finanszírozott, nettó 25 millió forintos korszerűsítés a jelen adója a múltnak, hiszen az új, téglából épített mellvédek, a lekövezett, megvilágított híd, valamint a szintén új bejárati faszerkezet révén a híd is méltó része lett a 2012-ben nemzeti emlékhellyé nyilvánított Nádasdy-várnak. Az új hídon a Kondora István polgármester által a néptánckörnek ajándékozott régi hordót gurították végig, a Nádasdy Bandérium tagjainak díszes kíséretében.

A szabadtéri avatások után mindenkinek jólesett egy kis meleg: a polgármesteri hivatalban aláírták a Petőfi úti és Alkotmány úti hőkörzetek kazánházi és távhőszolgáltatási korszerűsítését célzó projekt támogatási szerződését. A 200 milliós beruházás költségeinek felét az önkormányzat finanszírozza. Takó László, a távhőszolgáltató cég ügyvezető igazgatója elmondta: a 700 méter új vezeték és az új kazán 2014. novemberére készül el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!