Hírek

2012.08.03. 17:15

Három nap kerékpáron

Csákánydoroszló - A lelkes szervezőknek köszönhetően idén is három napos kerékpártúrán vehetnek részt az értelmi fogyatékosok.

Kiss Tamás

A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség, a Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona és a Csákánydoroszlói KSE rendezésében idén is kerékpártúrára hívták az értelmi fogyatékosokat és kísérőiket, illetve az integráció jegyében a csákánydoroszlói iskolásokat. Mint a szervezők nevében Szabó Attila, a szövetség szakágvezetője érdeklődésünkre aláhúzta: a három napos programsorozat egyrészt azt szolgálja, hogy mozoghassanak egy kiadósat az értelmi fogyatékosok, másrészt, hogy az általuk bemutatott sportteljesítménnyel is megpróbálják eloszlatni a velük szemben még mindig sokakban élő félelmeket.

A kerékpárosok pénteken a Csákánydoroszló és Vasvár közötti távot tették meg: oda s vissza 70 kilométert. Szombaton 80 kilométert tekernek le, s Szlovéniában, vasárnap pedig 80 kilométert hajtanak, s Ausztriában vizitálnak. Le a kalappal előttük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!