Hírek

2016.12.08. 09:16

Háromszor futottak neki, de nem tudták ellopni az idős szombathelyi ember pénzét

Kifosztás kísérlete és kényszerítés miatt emelt vádat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség az ellen a nő ellen, aki társával együtt Szombathelyen 2016 májusában háromszor próbálta ellopni egy idős ember pénzét.

Nagy Ildikó

Az ügy részleteiről dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője tájékoztatta lapunkat. A vádirat szerint az egyik vádlott 2016 tavaszán tudomást szerzett arról, hogy a 83 éves, hallássérült sértett nagyobb összegű készpénzt tart szombathelyi otthonában. Megosztotta társával ezt az információt, és elhatározták, hogy a pénzt ellopják.

Május elején a két vádlott autóval érkezett a sértett lakásához, ahol egyikük magát vízügyi alkalmazottnak kiadva bejutott a házba, ám zsákmány nélkül volt kénytelen távozni. Még aznap délután visszatértek a sértett házához, hogy ismét megpróbálják a pénzét ellopni, azonban az egyik szomszéd meglátta őket, ezért anélkül, hogy a házba bejutottak volna, sietve távoztak.

A vádlottak két nap múlva újra próbálkoztak. Egyiküket, aki ismét vízügyi alkalmazottnak adta ki magát és újabb ellenőrzésre hivatkozott, a sértett be is engedte a házába. A sértett ekkor hívta egy ismerősét, aki a helyszínen felismerte a vádlottat és felelősségre vonta, hogy miért adja ki magát vízügyi alkalmazottnak, majd telefonált a rendőrségre. Ekkor a vádlott lökdösni és rángatni kezdte, és erőszakkal kivette a kezéből a telefont, amit össze is tört. Végül a házhoz érkező ételfutár értesítette a rendőrséget, akik a vádlottat a helyszínen elfogták.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a törvénnyel már több esetben összeütközésbe került vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés, míg társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!