Hírek

2017.08.25. 18:55

Ukrajnai magyaroknak vittek adományokat a sárvári önkéntesek

Ruhát, élelmiszert és készpénzt is kaptak azok az Ukrajnában élő magyarok, akiket Vas megyéből látogatott meg egy ötfős delegáció.

Cseszkó Tamás

Nem új a kapcsolat a kárpátaljai település és Vas megye között. Sárvári önkéntesek minden évben ellátogatnak a magyar ajkú településre. Süle Ferencné férjével szervezői és motorjai a határokon átívelő kapcsolat életben tartásának.

A faluház előtt egy szoborparkot találunk, a hét vezért ábrázoló alkotással. A fából készült szobrokat Pintér László sárvári fafaragó készítette, éveken keresztül lett teljes a gyűjtemény. - A Civil és Nemzetiségi Kapcsolatok Bizottságának elnökeként fontosnak tartom, hogy kézzelfogható dolgokat tegyünk a határon túli magyar testvéreinkért is - mondta el lapunknak Gagyi Levente, aki idén csatlakozott a küldöttséghez.

Gagyi Levente megyei képviselő, Moór Adrián, Lándori Eszter, Süle Ferenc és Süle Ferencné a benei családokkal, akik Vas megyéből kaptak adományokat
Fotó: Vas Megyei Önkormányzat

- Ruhákat, élelmiszereket és támogatást vittünk Benére, ahol meleg fogadtatásban volt részünk - árulta el a képviselő, hozzátéve, megdöbbentő volt látni, hogy milyen nehéz körülmények között élnek az ottani emberek. - Megható élmény volt, hogy mennyire örülnek az adományoknak. Ilyenkor bizonyosodik be, hogy valóban jobb adni, mint kapni - mesélte lapunknak Lándori Eszter, a küldöttség egyik tagja.

- Feledhetetlen napokat töltöttünk Benén, jó megismerni ilyenkor más tájak kultúráját - egészítette ki Moór Adrián, aki szintén elkísérte a csoportot. A fiatal önkéntest hamar a szívükbe zárták a helyiek, még becenevet is adtak neki: Picurnak nevezték el.

Gagyi Levente hangsúlyozta, a jövőben is terveznek hasonló akciókat, hiszen Vas megye kiemelt figyelmet fordít a határon túli magyarokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!