Hírek

2010.11.19. 14:10

Hét digitális táblát kaptott a Jurisich gimnázium

Pénteken délután bemutatták a kőszegi Jurisich gimnázium infokummunikációs fejlesztését. Az új technikák hatékonyan segítik a tanítás-tanulás folyamatát.

Némethy Mária

Pénteken délután felavatták, be is mutatták azokat az eszközöket, amelyeket a pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése pályázaton nyert a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium.

Az infokummunikációs technológiai fejlesztés 17 millió 45 ezer forintjából berendezhették a harmadik informatika termet. Nagy változást jelent az iskola tanulói és tanárai számára, hogy  a pályázati pénzből hét digitális táblát tudtak munkába állítani. Az interaktív táblák az oktatás megújulását hozzák, hiszen ezek használatával a tanórára készülés folyamata megváltozik.

A tanár otthon felépíti a tervezett órát, majd a vázlatot kivetítheti, a diákjaival együtt szerkesztheti, azt a  tanóra végén elmentheti és esetleg elektronikus levélben minden tanulónak megküldheti. Különösen nagy lehetőséget kínálkozik a sokféle térkép megjelenítésben, az ábraelemzésben, a digitális tankönyvek használatában.

Az új technikák hatékonyan segítik Kőszegen is a tanítás-tanulás folyamatát.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!