Hírek

2016.10.19. 08:32

Hetvenéves a rábapatyi sportegyesület

Rábapaty - Október 16-án vasárnap ünnepelte hetvenedik születésnapját a Rábapatyi KSK Sportegyesület. A jubileum alkalmából közös ünnepi megemlékezésre hívta a község önkormányzata és a sportkör a sportegyesület jelenlegi és volt tagjait, valamint az MLSZ Vas megyei vezetőségének több képviselőjét.

Civil Tudósítónktól

Az ünnepség első részében az sportegyesület elnöke, Dugovics József köszöntötte a meghívott vendégeket, akik megtisztelték jelenlétükkel az ünnepséget, majd felkérte Dugovics Balázst, a község polgármesterét ünnepi köszöntőjének megtartására. Ő beszédében méltatta az elmúlt hetven év történéseit, az egyesület eredményeit, fejlődését, valamint a sport meghatározó szerepét a községben.

Ezt követően az MLSZ Vas Megyei Igazgatóságának elnöke, prof. dr. Gadányi Károly üdvözölte a sportkedvelőket, és méltatta a labdarúgás iránt elkötelezett kitartást. Kiemelte, hogy fontos ismerni és tisztelni a múltat, hiszen „Aki nem ismeri, és nem tiszteli a múltját, annak nem lesz jövője sem”. Ezt követően Varga László mondandójában visszaidézte az 1946 óta eltelt időt a sportegyesület alakulásától napjaink történéseiig.

Fotó: Szabó László

Elmondta: nehéz lenne megbecsülni azoknak a számát, akik az elmúlt hetven évben Rábapaty színeiben sportoltak, futballoztak és a kék-fehér színekért sok-sok mérkőzésen küzdöttek. Végül Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte az ünneplőket és a hetven ves évforduló alkalmából emléklapot adott át a sportegyesület részére, amelyet az egyesület elnöke vett át.A továbbiakban emlékplakettet vehettek át azoknak a sporttársak, - Bíró József, Bíró Sándor, Bíró Elek, Eredics János, Fehér István, Lónai Géza, Fehér István, Horváth József, Fülöp István, - akik hetvenedik életévüket betöltötték.

Az MLSZ Vas Megyei Igazgatósága emlékplakettet adományozott Dugovics Balázs polgármesternek és Dugovics Józsefnek, a sportegyesület elnökének. Az évforduló alkalmából emléklapot kapott minden sporttárs, aki valamilyen módon segítette az egyesület munkáját, fejlődését, eredményességét.Ezt követően ünnepi műsor köszöntötte a Rábapatyi KSK Sportegyesületet. A műsorban szerepelt a Rábapatyi Dalkör, Németh Veronika és Biczó Gábor állandó citerás kísérőivel, valamint a Nicki Fergeteg Néptáncegyüttes.

Az ünnepséget követően a sporttársaknak lehetőségük volt egy kötetlen beszélgetésre egy finom vacsora elfogyasztása mellett.Jelenleg a Rábapatyi KSK jelenlegi felnőtt csapata az MLSZ Vas Megyei I. osztály 2. helyezett csapata. A kiváló eredmény az évek során kitartó szakmai felkészülésnek, illetve a felkészítést végző edzőnek, Enzsöl Gábornak köszönhető. A csapat nagyszerűen rajtolt a 2016-2017 évi megyei osztályú bajnokságban.

A jó rajt után remélhetőleg az elkövetkezendő mérkőzések is jó eredményeket hoznak.Azonban nemcsak a felnőtt csapatnál folyik kiváló szakmai munka, hanem az utánpótlásnevelés területén is, ahol meghatározó szerepe van Dénes István edzőnek is. Az utánpótlásban is minden csapat elkezdte a fordulót, az U-19-s csapat is kiemelkedően rajtolt. Fontos megemlíteni Dani Lajos szakosztályvezető lelkiismeretes, önzetlen munkáját, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy mind a felnőtt, mind az ifjúsági és serdülő csapatok megfelelően tudjanak teljesíteni.

Reméljük a csapatok egy nagyon szép bajnoki szezon elé néznek.

Szabóné Lázár Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!