Hírek

2009.06.10. 02:25

Híres vendégek léptek fel a megújult nagyterem színpadán

Hosszúpereszteg - Megújult nagyterem, kitűnő programok és híres vendégek, fellépők fogadták a helyi művelődési ház látogatóit az elmúlt hetekben.

Bajdó Bettina-Vojnovics Viktória

Heteken át lázas munka folyt a hosszúperesztegi művelődési ház nagytermében. A színpad feletti álmennyezetnek új belmagasságot alakítottak ki, az ebbe süllyesztett spotlámpák és fényvetők fényerőssége szabályozható lett. A régi színpadfüggöny helyén most egy elegáns bordó díszeleg. A falakat is átfestették. Elsőként az iskolások anyák napi műsorán gördült szét a függöny, s a gyere-kek büszkén léptek az új színpad frissen lakkozott deszkáira, hogy verseikkel emlékezetes perceket szerezzenek édesanyjuknak. Májusban minden héten benépesült a megszépült nagyterem.

- V. Kulcsár Ildikó újságírót hívtuk meg író-olvasó találkozóra. Az írónő nem hivatalos látogatást tett nálunk, sokkal inkább egy baráti gesztusnak tett eleget. Csaknem 20 évig volt egy kis ház tulajdonosa a faluban, így rengeteg kedves emlék fűzi a községhez, a Szajki-tavakhoz. A gyerekekről, fiúunokáiról, költözésről, pályájáról, külföldi utakról, új könyve megjelenéséről, emberi kapcsolatokról, s egyáltalán az életről mesélt - mondta Kéthelyi Dóra, a művelődési ház vezetője.

Az estével kapcsolatban csak egy kérése volt, hogy a ház dolgozói kérjenek fel egy tehetséges színésznőt, aki hitelesen olvas fel műveiből. A Győri Nemzeti Színház színésznője, Gerbert Judit személye, hangja, karaktere teljes garanciát jelentett a sikerre. Az Isten veled, Vilikém című történet hallatán, mely egy öreg Wartburg és egy héttagú család története, a könnyek potyogtak a hallgatóság szeméből a nevetéstől; az édesanyáról szóló, az édesanya emlékéhez intézett szavak viszont a meghatottság könnyeit csalták a szemekbe.

Egy nyertes pályázat jutalmaként 14-én Aradszky László és Harangozó Teri adott másfél órás ingyenkoncertet a községben élő idősek számára. A fővárosi énekesekre, a táncdalfesztiválok legendáira, a máig dúdolt slágerekre minden korosztály kíváncsi volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!