Hírek

2014.01.20. 18:45

Hívők egysége - Elkezdődött az ökumenikus imahét

A több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező ökumenikus imahét rendezvénysorozatát január 19-e és 26-a között rendezik meg a Krisztus-hívők egységéért.

Némethy Mária

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) az ökumenikus imahét országos nyitó istentiszteletét Budapesten, a Kálvin téri református templomban tartotta vasárnap. Ezen igét hirdetett dr. Erdő Péter bíboros és Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök, a MEÖT alelnöke. Az imahét témáját idén a kanadai keresztények állították össze, Szent Pál levele – „Hát részekre szakítható-e Krisztus?" 1Kor 1,1-17 – alapján.

Szerte Vas megyében is megrendezik az ökumenikus imahetet, a lelkészek, a papok egymás templomaiba mennek el misézni, igét hirdetni. Az alkalmak 18 órakor kezdődnek.

Az ökumenikus imahét kezdete a Baptista Gyülekezetnél. A képen Varga László Ottó, Révész Árpád, Papp Judit, Jakab Bálint, Gregersen-Labossa György, Molnár Szabolcs és Vendrey Gábor. Fotó: Horváth Csaba

Szombathelyen hétfő este a baptista imaházban kezdődött az imahét. A liturgiát vezette Varga László baptista lelkész, igeszolgálat: Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész. Kedden a ferences templomban a liturgiát vezeti P. Rácz Piusz OFM plébános, az igeszolgálat: Varga László Ottó baptista lelkész. Szerdán a református templomban a liturgiát vezeti Jakab Bálint református lelkész, igeszolgálat Merkli Ferenc vasszécsenyi plébános. Csütörtökön a kámoni templomban a liturgiát vezeti Molnár Szabolcs esperes, igeszolgálat Jakab Bálint református lelkész. Pénteken az evangélikus templomban a liturgiát vezeti Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész, igeszolgálat Molnár Szabolcs esperes.

Hétfőn a celldömölki református templomban az igehirdető Kirner Antal Zoltán római katolikus plébános volt, ma az alsósági római katolikus templomban az igehirdető Németh Tamás református lelkész, holnap az izsákfai római katolikus temp-lomban az igehirdető: Kerekes Csaba evangélikus lelkész lesz.

Kőszegen vasárnaptól szerdáig az evangélikus templomban katolikus igehirdetők, csütörtöktől vasárnapig a Jézus Szíve Plébániatemplomban protestáns igehirdetők szolgálatával zajlik az imahét. Pénteken szentmisén a deutschlandsbergi buszbaleset áldozataira emlékeznek, szombaton ifjúsági ökumenikus istentiszteletet lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!