Hírek

2012.11.13. 10:38

Hogy Botond napjai elviselhetőbbek legyenek

Szombathely - A Vas Népe új jótékonysági akciót indított: anyagi segítséget szeretnénk nyújtani egy beteg kisfiúnak, a két és fél éves Botondnak.

Bajdó Bettina

A Pannon Lapok Társasága és a Vas Népe az elmúlt években többször indított olyan akciót, melyben a bajbajutottak megsegítését tűzte ki célul. Olvasóink segítségével tavaly a Markusovszky kórház gyermekonkológiai osztályának gyűjtöttünk. Most újabb jótékonysági akciót indítottunk, s próbálunk segíteni egy Magyarlakon élő beteg kisfiúnak, Horváth Botondnak. A két és fél éves Botond kisagyhiány-rendellenességel született, a mozgása és a beszéde is korlátozott. Az édesapja és a nagyszülei mindent megtesznek érte, ám van, amit segítség nélkül nem tudnak megadni. Az őssejt segítségével esélyt ahhoz, hogy Botond napjai elviselhetőbbek legyenek.

Botond szájpadhasadékkal, azaz farkastorokkal született, így nagyon nehéz a kisfiút etetni és itatni. Múlt hét pénteken Győrbe utaztak vizsgálatokra, hogy kiderüljön van-e esély arra, hogy műtéti úton segítsenek ezen a betegségen. Horváth Antalné, a kisfiú nagymamája, aki a nap 24 órájában Botond mellett van és ápolja, elmondta, sajnos nem volt ott az a munkacsoport, aki tüzetesen meg tudta volna vizsgálni a gyermeket. Azért nem hiába utaztak ennyit, hiszen így is megnézték a gyermek tüdejét és szájpadhasadékát. Az azonban még mindig nem derült ki, lehet-e Botondot altatni egy műtéthez. Levélben értesítik majd a családot. Addig is mindent megtesznek, hogy a kisfiú napjai elviselhetőbbek legyenek. Ebben önök is segíthetnek, a családnak minden adományra szüksége van.

Olvasóin kérésére közöljük: a számlavezető bank az MKB, csekkes befizetés esetén pedig a Pannon Napilapok Bt.-t kell ráírni a csekkre a számlaszámon kívül.

A számlaszám: 10300002-10583146-49020043. Közlemény: adomány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!