Hírek

2015.08.05. 08:33

Hol segítenek Önnek is, ha a hőguta kerülgeti?

Itt a hőségriadó és vele – az idei nyáron már szinte megszokott – különleges intézkedések. Vízosztás, ivókutak, légkondis helyek következnek.

A szombathelyi polgármesteri hivatal közleményében arra hívja fel a figyelmet. hogy az igénybe vehető légkondicionált közintézmény a városban az intézmény nyitva tartási idejében a Városháza – földszinti aula (Szombathely, Kossuth L. u. 1-3.).

Emellett a nyitva tartási időben igénybe vehetők még a plázák, valamint Szombathely város területén a lakosság számára a következő közkifolyók és ivókutak:

Közkifolyók:

-       Győzelem utca – Paál László utca sarok

-       Győzelem utca – Izsó Miklós utca sarok

-       Szatmár utca – Jávor utca sarok

-       Szatmár utca 6.

-       Jáki út

-       Zanati út 23.

-       Május 1. utca – Verseny utca sarok

-       Dombtető utca 12/A.

-       Egressy utca – Orgona utca sarok

-       Nagy Lajos király utca 6.

-       Nagy Lajos király utca 22.

-       Márton Áron utca

Ivókutak:

-       Fő tér

-       Gyöngyösparti sétány

-       Gayer park.

A szombathelyi önkormányzat hasznos, e nyáron már többször hallott tanácsokat is ad a melegben. Azt mondják például, hogy hőség esetén lehetőleg rövid ideig tartózkodjanak a napon, ügyeljenek a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztásra, részesítsék előnyben a vizet, ásványvizet, teát, szénsavmentes üdítőket, leveseket. Kávét, alkohol tartalmú italokat, magas koffein- és cuko tartalmú szénszavas üdítőket lehetőleg kerüljék.

Csecsemőket, kisgyermekeket árnyékban levegőztessék, széles karimájú kalappal védjék. A gyermekeket mindig kínálják bőségesen folyadékkal. Idősek és krónikus betegségekben szenvedők a gyógyszeres kezelés mellett fokozottan figyeljenek a megfelelő folyadékpótlásra. Gyerekeket, állatot zárt, szellőzés nélküli parkoló autóban ne hagyjanak.

A városháza azt javasolja, hogy bevásárlást, ügyintézést lehetőleg ne a nap legmelegebb óráira időzítsük.

A hőségriadó elrendelése miatt szerdától ismét megkezdte a vízosztást a GYSEV. A vasúttársaság munkatársai a nagyobb állomásokon, Sopronban és Szombathelyen palackozott ásványvizet osztanak az utasoknak, naponta 10 és 17 óra között. A Csorna és Sopron között bevezetett vágányzár miatt a GYSEV Csorna állomáson szintén palackozott ásványvizet biztosít az utazóknak.

A vízosztás a hőségriadó végéig, előre láthatólag jövő szerdáig tart, de amennyiben szükséges, a vízosztást meghosszabbítja a vasúttársaság.

A cég ez alkalommal is azt javasolja utasainak, hogy a nagy meleg miatt megfelelő mennyiségű ivóvízzel vagy más folyadékkal kezdjék meg utazásaikat, elsősorban akkor, ha nagyobb távolságra indulnak.

A MÁV-tól a celldömölki állomáson is kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozó utasok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!