Hírek

2015.05.11. 10:06

Holttest került elő a Rábából Magyarlaknál: egy fél éve eltűnt szentgotthárdi nő az áldozat (frissítve)

Magyarlak - „Mintha madárijesztő lett volna, olyan volt, mint a szalma..." – így foglalta össze Dienes András azt, amikor a szemétszedő csapatuk felfedezte a holttestet a Rábában.

Bakos Ágnes

A folyó közepén, egy letört faágon akadt fenn a test. Mint Dienes András elmondta: Magyarlak és Szentgotthárd között félúton jártak, amikor rátaláltak. Mintegy százan dolgoztak a Rába takarításán május második hétvégéjén. Ahogy eddig, úgy ezúttal is több csoportba rendeződtek, úgy járták be a Rábát Alsószölnöktől Sárvárig, két nap alatt.

Dienes András egy 14 fős csapatban dolgozott, nyolc hajóval haladtak méterről méterre a takarítással. Zsákszámra halászták ki a folyóból a műanyaghulladékot, rozsdás fém alkatrészeket – és bukkantak a holttestre.

Dienes András fedezte fel a testet. Fotó: Szendi Péter

Dienes András azt mondta: a szag volt gyanús. Akkor látták meg a testet a folyó közepén, a kidőlt fánál, azon akadt fenn a test, olyan volt, mint egy szalmabábú. A kenusok azonnal hívták a rendőröket, ők gondoskodtak a test kiemeléséről és intézték annak elszállítását. Az aznapi folyótisztítást Magyarlakig tervezte a csapat, de nem folytatták a takarítást, miután a testre bukkantak. Dienes András nem szívesen idézte fel a hétvégét, csak szűkszavúan nyilatkozott. Azt mondta, hogy megrázó volt az eset.

– Tudom, hogy volt már ilyen, mesélték. Én már vagy tíz-tizenöt éve járok ide a Rábát takarítani. De velem még nem történt ilyen...

Fotó: Szendi Péter

Dr. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: „A vizsgálat kizárta az idegenkezűséget". Megerősítette, hogy tavaly decemberben tűnt el a szentgotthárdi nő, körözte a rendőrség. Ő volt, akit megtaláltak. Mivel bűncselekmény gyanúja nem merült fel, ezért a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet.

A Rába-takarításra összegyűlt csapat tagjai támogatják egymást. Igyekeznek feldolgozni és mielőbb elfelejteni a szörnyű élményt. Rába-takarítás jövőre is lesz, azt mindannyian remélik, hogy nem ilyen eredménnyel.

 

Kapcsolódó cikk:

Hogy került a bicikli a Rábába? - Nézze meg, mi mindent halásztak ki a kenusok a folyóból!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!