Hírek

2017.01.13. 06:38

Húsz fokkal lett melegebb, mint két napja – Pluszban kezdődött a péntek Szombathelyen

Extrém hőmérséklet-ingadozást produkált a szombathelyi időjárás: 48 óra alatt 20 °C-ot melegedett a levegő. Pedig napindító, hajnali értékekről van szó. Szeles és havas lehet a folytatás.

Bakos Ágnes

Egészen pontosan 19,8 °C-kal volt enyhébb a péntek hajnal, mint a szerdai Szombathelyen – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéseiből.

Pénteken, kevéssel hat óra előtt +3,8 °C volt, szerdán -16 °C volt a szombathelyi minimum hőmérséklet kétméteres magasságban.

Pétervári Tibor szombathelyi meteorológiai észlelő emlékeztetett: a péntek hajnali hőmérséklethez hasonló érték utoljára másfél hete volt. Január 1-jén és 3-án volt +4,4 °C a szombathelyi maximum.

Péntekre a várhatóan viharos erejű szél miatt érvényes meteorológiai figyelmeztetés Vas megyére: a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer per órát. A déli, délnyugati szél a pénteki nap első órájától erősödik Szombathelyen: eddig 41 kilométer per órás volt a legerősebb széllökés, azt hajnali négy órakor mérte az OMSZ Szombathelyen.

A péntek reggeli prognózisok szerint az ónos eső elmarad Vas megyében és a havazásból sem ide jut a legtöbb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!