Hírek

2010.06.25. 08:38

Huszadik falunap Ikerváron - a tinibálvány SP. a sztárvendég

Az idei Ikervári Napok sztárvendége a Viva Comet sztárja, a tinibálvány SP.

Pásti József

Ritka az a település, ahol megszakítás nélkül huszadik alkalommal rendeznek falunapot. Ikervár történelmi múltjának jelentősége, szellemi kisugárzása, közösségeinek településfejlesztő ereje segítette és segíti e népünnepély stabil jelenlétét a falu életében.

Egy-egy jól sikerült falunap összehozza a község apraját-nagyját, erősíti az összetartozás érzését, és valódi közösségi élményt nyújt. Ezek a rendezvények lehetőséget teremtenek a kulturális értékek megőrzésére, ápolására és integrálására a mai megváltozott életformába is.

A fenti gondolatokból lineárisan következik, - s milyen felemelő, - hogy az adott település, közösség ünnepén a közösséget magáénak érző, a közösséghez tartozni vágyó, a saját közösségét felvállaló ember óhajtja a jelenlétet.

A rendezvényt szervezők, résztvevők, közreműködők személye ebből a szempontból teljesen indifferens. Ha csupán címszavakkal kellene az érdeklődők figyelmébe ajánlani a falunapot, akkor is bőséges a lista: sport, zenés, pálinkás ébresztő, koszorúzás, kulturális turmix (színjáték, show és hastánc, divatbemutató ikervári lányokkal, asszonyokkal, operett, musical, bordalok) motorozás, lovaglás, kézműves foglalkozás, bazár, sörcsapolás, vadpörkölt, SP a tinisztár, karaoke, Mixi buli. Június utolsó hétvégéje immár huszadik alkalommal az ikervári népünnepély ideje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!