Hírek

2010.08.14. 12:21

Ifjúsági olimpia - Schmitt Pál is futott a lánggal

Schmitt Pál köztársasági elnök is résztvevője volt a megnyitóval szombaton kezdődő I. ifjúsági olimpia szingapúri váltófutásának.

MTI

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának beszámolója szerint a párbajtőrben kétszeres ötkarikás bajnok államfő az ötszörös aranyérmes volt úszótól, Egerszegi Krisztinától vette át a fáklyát, előttük pedig a MOB alelnöke, a kétszeres olimpiai bajnok volt kajakos, Gyulay Zsolt futott a lánggal.
   

A játékok lángja korábban az öt földrész egy-egy városát érintette, a helyszínen, Szingapúrban pedig több mint 300 kilométert tett meg.
   
A magyar csapat háza táján minden rendben, mindenki egészséges. A szombat esti megnyitón az öttusázó Demeter Gergely viszi majd a küldöttség zászlaját, majd az első versenynapon, vasárnap hat sportágban (evezés, súlyemelés, tenisz, triatlon, úszás, vívás) kezdődnek meg a küzdelmek.  Magyarországot 19 sportágban összesen 52 sportoló képviseli az I. ifjúsági olimpián, amely augusztus 26-ig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!