Hírek

2013.11.29. 17:25

Így látták a közgyűlést

Szombathely - Közgyűlés utáni sajtótájékoztatót tartottak pénteken a pártok képviselő a városházán.

Egymás után tartottak sajtótájékoztatót a pártok képviselői. A nap Balassa Péter, a Jobbik képviselőjének sajtótájékoztatójával indult, majd jött Horváth Zoltán az LMP képviselője, aki segíteni kíván az LMP frakcióvezetőjének valamint a volt Fideszes Ángyán József közös kezdeményezésében, amely egy olyan parlamenti bizottság felállítását szorgalmazta, amelyik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról megjelent hírek miatt folytatnának le.

Horváth Zoltán Ipkovich György MSZP-s országgyűlési képviselőtől már kapott aláírást, Puskás Tivadarral pedig a jövő héten térnek vissza a dologra. A sajtótájékoztatók sorát az MSZP folytatta Németh Kálmánnal és Gyebrovszky Jánossal, majd a tisztségviselők részéről Marton Zsolt alpolgármester és Károlyi Ákos aljegyző beszéltek a tegnapi ülésről.

Balról: Horváth Zoltán aláírásokat gyűjt a szombathelyi országgyűlési képviselőktől. A cél, hogy fel tudjanak állítani egy parlamenti bizottságot, amelyik a NAV vizsgálatával foglalkozik  (Fotó: Makrai Tamás)

Balassa Péter az építményadó csökkentéssel kapcsolatban megjegyezte: bár a polgármester úgy fogalmazott, hogy a döntés történelmi pillanat, helyette inkább a történelmi beismerést kellene mondani. Németh Kálmán megjegyezte, hogy a lakosságot érintő garázsadó megszüntetését frakciójuk kezdeményezte. Marton Zsolt kiemelte: lényegtelen, hogy ki kezdeményezte a lényeg a segítség. A költségvetési módosítás kapcsán Balassa hangsúlyozta, hogy a gyerek és ifjúsági sportokat is támogatni kellene. Gyebrovszky pedig arra volt kíváncsi, hogy mekkora összeget szánnak a Haladás téli táboroztatására.

A Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ átvételével kapcsolatban Horváth Zoltán és Balassa Péter is aggályát fejezte ki a működtetésével és felújításval kapcsolatban. Marton Zsolt elmondta: jó lenne pályázatokból megoldani ezt a kérdést. Az önkormányzati cégek vezetőinek választásával kapcsolatban is beszéltek a képviselők. Balassa szerint egy évre kellett volna megválasztani a vezetőket, míg Németh Kálmán a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. vezetőjének kinevezésével kapcsolatban fogalmazta meg ellenérzését. Marton Zsolt örömét fejezte ki, hogy megszavazta a képviselőtestület a Kámon - Herény városrész csapadékvíz elvezetés első ütemének kivitelezését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!